Vertraging: Apple Pay Cash komt pas in de herfst naar iOS 11

Raymon op 19 september 2017 6 reacties Laatste door Ome Kor

iOS 11 is vanaf vanavond beschikbaar, maar bevat niet alle functies die Apple aanvankelijk aangekondigd had. De uitrol van Apple Pay Cash loopt vertraging op. De dienst die gebruikers onderling betalingen laat doen via Apple Pay, komt pas in de herfst.

De oorzaak van de vertraging is niet bekend, maar wellicht loopt de samenwerking met Visa stroef. Iedere Apple Pay Cash-gebruiker krijgt namelijk een Visa Cash-kaart voor het ontvangen van betalingen.

Apple Pay Cash via Berichten-app of Siri

Door het mogelijk maken van betalingen tussen gebruikers onderling, is Apple Pay een volwaardige concurrent voor PayPal of het in de VS populaire Venmo geworden. Apple Pay Cash werkt direct vanuit de Berichten-app, waar een eigen Apple Pay-app zal verschijnen. Natuurlijk luistert Siri ook naar de opdracht om geld naar een contactpersoon over te maken. De enige beperking is dat zowel verzender als ontvanger een iOS-apparaat moeten hebben. Apple rekent geen kosten voor betalingen tussen gebruikers.

Apple Pay Cash 001

Klik/tap voor groter.

Hoewel Apple Pay al in 21 landen werkt, kunnen alleen Amerikaanse gebruikers onderling geld naar elkaar sturen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de beschikbaarheid van de prepaid cash-kaart waar betalingen op ontvangen worden. Apple stelt deze in samenwerking met Visa beschikbaar, maar het gebruik van de kaart beperkt zich tot de Verenigde Staten. Over een uitrol in Europa of Nederland is nog niets bekend.

Ook uitstel voor iMessage in iCloud

Apple Pay Cash is niet de enige functie die niet in de definitieve versie van iOS 11 zit. Apple kondigde ook iCloud-ondersteuning voor iMessage aan, waardoor de Berichten-app op al je apparaten perfect synchroon is, maar dit volgt ook in een latere versie. Gelukkig zijn er genoeg andere nieuwe functies die iOS 11 de moeite waard maken. Die kun je onder de tag Nieuw in iOS 11 op de website vinden.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

6 reacties

Profielfoto

Shmoo op 19 september 2017

Ze zouden ook eens alles op tijd af hebben bij Apple.

Profielfoto

SvS op 19 september 2017

En waarom dit melden op een Nederlandse Apple-nieuwssite? Beetje blij maken met een dooie mus, om pas bij laatste regel te moeten vernemen dat wij in NL & BE er nog niets aan hebben.

Profielfoto

steveb op 19 september 2017

Das goed
Als er bugs of andere

Profielfoto

steveb op 19 september 2017

Problemen zijn dan is het Amerikaanse publiek er im te testen.
Krijgen w

Profielfoto

Shmoo op 19 september 2017

Precies dat ja. Heel duidelijk ook.:razz:

Profielfoto

Ome Kor op 19 september 2017

Tikkie werkt wel in Nederland én multiplatform.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?