1 iTunes bibliotheek delen met 2 macs en een pc

Hallo,

Thuis heb ik een MacBook staan, een iMac en een windows PC.
Omdat er ontzettend veel muziek staat op alledrie de machines leek het me handig als dat allemaal naar een externe HD gaat.

Alle muziek van de computer en de macs staan nu op een externe hd die ik aan AirPort extreme heb gehangen.
Beide macs en de computer kunnen op deze hd schrijven en van deze hd lezen.

Nu zou ik graag willen dat alledrie de machines de muziek in iTunes lezen vanaf die HD. Dus als ik met de macbook muziek downloadt komt de muziek automatisch op de hd. Het zou dus handig zijn als die muziek meteen wordt toegevoegd aan de bibliotheek van de windows pc en de iMac.

Op internet heb ik wel iets gelezen over een iTunes bibliotheek openen vanaf een HD door het .xml bestandje daarheen te verplaatsen maar nadeel is dan dat je er dan maar 1 iemand van dat bestand gebruik kan maken en dus van die bibliotheek.

Klopt dat? En zo ja, is er dan een andere oplossing? Want ik zou graag de bibliotheek op de verschillende machines tegelijk willen gebruiken.

Een leuk probleem. Ik worstel met hetzelfde, plus dat ik een Apple TV er bij heb. Ik krijg het niet helemaal voor elkaar, maar ik heb een deeloplossing voor je. Het is echter wel een kleine investering. Ik heb vorige week een [url=http://www.dlink.com/products/?pid=509]D-Link DNS-323[/url] gekocht met een iTunes server er op (in standaard firmware gebakken). Ik heb op de NAS alle muziek geplaatst en de D-Link verteld waar hij de MP3's kan vinden. Vervolgens heb je een gesharede bibliotheek erbij in iTunes op al je pc's in je netwerk.

Dat werkt. En best goed. Nu zoek ik alleen nog een manier om de NAS te koppelen aan de Apple TV. Suggesties iemand ?

  • Dennis

ik had hetzelfde probleem, maar heb van de hoofdiTunes een gedeelde bibliotheek gemaakt. Handig als je op alle computers naar die muziek wil luisteren, niet handig als je op alle computers de nummers wil kunnen kopieren of verzetten.

Je kunt firefox en safari (of solarseek en bittorrent :sealed: ) instellen zodat ze alle bestanden die ze downloade direct op die ext HD opslaan. Vandaar sleep je die liedjes naar de Muziek map, als je op elke computer in iTunes de optie "werk map Itunes Music bij" aanvinkt zou dit moeten werken volgens mij :)

Je hebt dan wel 3 afzondelijk biblioteken.
Maar je kan wel nadat je 1 blioteek hebt afgewerk deze kopieren en plakken op die andere computers, dan zal je dezelfde afspeelijsten hebben imo

Mijn G5 boven heeft alle muziekbestanden in iTunes, die kan ik beneden bedienen op m'n MacBook via schermdeling, of via m'n touch met '[url=http://www.touchpadpro.com]Touchpad Pro[/url]'. De g5 streamt de muziek weer naar de airport beneden.

[quote:2990f04671="mulderd"] Nu zoek ik alleen nog een manier om de NAS te koppelen aan de Apple TV. Suggesties iemand ?[/quote:2990f04671] Daar [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1664523]zoek ik[/url] ook al een tijd naar. Maar [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Access_Protocol#DAAP_authentication]Apple schijnt z'n best te doen[/url] om dat te voorkomen middels authenticatie. :oops:

De diverse opties zijn ondertussen al genoemd: (1) zet je iTunes library op een netwerk disk en laat iTunes op alle computers die library openen. Houd de 'alt' ingedrukt bij het opstarten van iTunes (of 'shift' op Windows) om de locatie waar iTunes zoekt naar de library te wijzigen. (2) zet je iTunes library op een NAS met iTunes Server functionaliteit. Alle computers kunnen luisteren via de Server. Toevoegen van content gaat door openen van de library vanaf (bij voorkeur) één computer. (3) deel de iTunes library van één van de computers. Die moet dan wel aanstaan als één van de anderen wil luisteren.

Ikzelf gebruik optie (2).

Hoe kun je op een (1) iMac met 3 accounts dezelfde bibliotheek delen (of het film-gedeelte daarvan)? ik kan wel met verschillende iMacs de bibliotheek over het netwerk delen maar bij verschillende accounts op 1 iMac zie ik geen optie daarvoor?

-> [url=http://support.apple.com/kb/HT1203?viewlocale=nl_NL]iTunes: muziek tussen verschillende accounts op één computer delen[/url] <-

dank je!