1 notitie kwijt

In de app Notities had ik sinds de notities met een pin beveiligd kunnen worden een tabelletje met een hoop usernames en passwords.

Sinds gisteren is die notitie ineens helemaal leeg. De notitie staat er nog wel met slotje en al, maar de inhoud is gereduceerd tot één tabelcel.

Heeft iemand een idee hoe dat dat kan en of ik uit mijn timemachine zo’n notitie terug kan halen? Waar staat die?

https://www.macobserver.com/tips/quick-tip/restore-notes-time-machine-backup/

Omdat u op mijn eerste bericht in het Nederlands ook keurig reageerde, houd ik het maar op Nederlands, dat schrijft wat makkelijker.

Lezende uw verdere item kom ik tegen de volgende problemen. Een export als .pdf van de notities maken lukt niet.
Ik krijg de melding : "Het bestand ‘Dick’ kan niet worden geopend. Waarbij ‘Dick’ de naam van de folder is waar ik het .pdf bestand in wil plaatsen, een folder dus en geen bestand.

Als ik probeer de folder group.com.apple.notes probeer te kopiëren naar het bureaublad komt de volgende foutmelding:
“De bewerking kan niet worden voltooid, omdat er zich een onverwachte fout heeft voorgedaan (foutcode -8003)”

Dit weerhoudt mij op dit moment van doorgaan, hoewel ik recentelijk geen nieuwe notities heb gemaakt en bij het terugzetten van een backup van bv. een week geleden, kunnen er geen notities verloren gaan.

Zeg maar jij hoor ? en ik linkte naar een artikel in het Engels omdat er daar meestal meer van te vinden zijn. Gekke foutmeldingen, zeker als het niet lukt om een .PDF gewoon in een folder te bewaren… Heb je je schrijf al eens gecontroleerd met Schijf EHBO in ‘Schijfhulpprogramma’? Ook wegens dit draadje klinkt het alsof er meer aan de hand zou kunnen zijn.

Ik heb schijfEHBO uitgevoerd op de FusionDRive, de Container disk2, de Macintosh HB en de Macintosh HD - Gegevens.

They all seems to be ok. geen foutmeldingen dus. Het is ook een vrij nieuwe Mac, iets meer dan een jaar oud.

Sinds Catalina heb ik ook wel meer kleine eigenaardigheden.
Zo moet ik elke keer als de computer uit de sluimerstand gehaald wordt zowel mijn gebruikersnaam als mijn wachtwoord invullen. Bij Mojave hoefde ik alleen maar mijn wachtwoord in te vullen, bleef de gebruiker gewoon staan.

Ik heb een screensaver met een eigen tekst ingesteld staan, maar na wat langere tijd gaat die spontaan over in zo’n gevlamde spiraal/stervorm

En hij lijkt veel trager bij het wakker worden en opstarten van programma’s

<p class="cite">Metssr op 19 november 2019 om 11:20</p> geen foutmeldingen dus.
Mooi ??. Die andere twee dingen zijn volgens mij gewoon in te stellen. Even terug naar dit probleem dan: synchroniseer je de Notities met andere devices via iCloud, zo ja is de inhoud daar ook verdwenen?

 

Het gaat om de notitie in de cloud op iMac iPad en iPhone overal weg.

Misschien is dit eenvoudiger:

 

https://www.onemorething.nl/community/topic/notities-met-time-machine-terugzetten/

 

Zie de laatste reactie, als je die map met TM hebt teruggezet en Notities start zal het meteen sychroniseren met iCloud en de oudere TM versie weer overschrijven. Dus na het terugzetten eerst even ‘offline’ gaan en dan de password notitie even bewaren in een PDF (probeer eens een andere folder op een andere plek als je dan weer een foutmelding krijg). Of je copy-paste de tekst even naar een tekstbestand.

Pff, excuus. De forumsoftware maakt er een zootje van en ik zie mijn tekst niet meer. Bij deze:

 

Zie de laatste reactie in dat draadje, als je die map met TM hebt teruggezet en Notities start zal het meteen synchroniseren met iCloud en de oudere TM versie van je notitie weer overschrijven. Dus na het terugzetten eerst ‘offline’ gaan en dan de password notitie bewaren in een PDF (probeer eens een andere folder op een andere plek als je een foutmelding krijg). Of je copy-paste de tekst naar een tekstbestand.

mappenstructuur

Waarom heten die mappen bij mij altijd anders dan in draadje… ? ?

Ik zie dus niet het laatste mapje ˜/notes

 

Omdat je in de verkeerde folder kijkt. Sorteer eens op alfabet en kijk of je een pad /com.apple.notes hebt, dus niet .datastore erachter.

<p class="cite">Metssr op 19 november 2019 om 13:42</p> Waarom heten die mappen bij mij altijd anders dan in draadje.. ? ?

Ik zie dus niet het laatste mapje ˜/notes

 


dat hangt misschien af van de macOS versie.

de 3 bestandjes zitten bij mij in com.apple.Notes, terwijl jij die niet hebt en kijkt via com.apple.Notes.datastore

als je ze niet kunt vinden, dan kun je Find Any File installeren en laten zoeken naar bijv. datastore

http://findanyfile.app/index.php

fred44nl op 19 november 2019 om 14:03 dat hangt misschien af van de macOS versie.
Mijn link is uit 2015, en onder Catalina staat het ook daar. Dus neem ik aan dat dat bij Mojave van Metssr ook zo is, maar zo te zien kijkt hij niet op alfabet, vandaar..
<p class="cite">McPim op 19 november 2019 om 13:56</p> Omdat je in de verkeerde folder kijkt. Sorteer eens op alfabet en kijk of je een pad /com.apple.notes hebt, dus niet .datastore erachter.
Ik heb inmiddels de goeie mappen gevonden en de drie bestandjes.

Het probleem is echter dat ik op de MAC kennelijk geen notities heb, alleen in de cloud.

Als ik die drie bestandjes terugzet vanuit ™ van een paar dagen terug, toen mijn missing bestandje zeker nog intact was, staan er in Notities helemaal geen notities meer. (in het iCloud-account had ik notities uitgevinkt)

Hierna dat vinkje in het iCloud account weer aangezet en als ik dan de drie bestandjes terug zet, staan alle notities er weer in, alleen die ene staat dus wel met naam, maar zonder enige inhoud, nou ja, een lege tabel van 1 cel.

 

 

En andersom (dus zoals het in dat draadje staat), iCloud helemaal niet uitvinken maar eerst je internetverbinding verbreken, dan de bestanden terugzetten en kijken of de notitie er weer is.

Heb je al naar je notities gekeken via Safari (of andere browser) op je iCloud account op het www ?, misschien is daar iets uit te redden / te kopiëren ?

Ja, daar hetzelfde Ik ben bang dat ik met dikke vingers verongeluk in de notitie de inhoud geselecteerd heb en toen op delete gedrukt. Dr notitie is er namelijk nog wel, maar de inhoud is pleiten.

https://support.apple.com/nl-nl/HT209254