1 of 2 videokaarten?!

Kep momenteel 2 videokaarten en 2 Apple studio displays, 1 via ADC en 1 via een DVI--ADC kastje.

Ik wil een G5 aanschaffen en zag dat daar zowel een ADC als een DVI aansluiting op zit. Kan ik dan zomaar op die ene kaart beide schermen aansluiten? Is het dan niet zo dat het geheugen van de grafische kaart gedeeld wordt of dat er slechtere performance is ofzow?

Je kunt inderdaad beide schermen aansluiten op die ene kaart.... Het geheugen wordt dan wel gedeeld over de schermen, of dat erg is??? Nou er is bijn geen enekel applicatie meer tegenwoordig die videokaart versnelling gebruikt, dus daar hangt het vanaf.... Voornamelijk spelletjes maken er nog gebruik van.

Mzzl,

El_Oy

ah, ja das ook wel weer zo, en veel spelletjes schakelen het andere scherm op zwart als je gaat spelen zodat ze het gehele geheugen pakken.

Het geheugen wordt gedeeld door 2 en dat is een theoretisch nadeel. Dat klopt. Nadeel van twee kaarten is dat wil de ene kaart de andere wil volgen zijn versnelling,ze wel identiek moeten zijn of in ieder geval net zo krachtig.Anders is je systeem theoretisch zo traag als de traagste kaart.