1 printer, 2 windozen en 1 mac

Hallo luitjes,

Weet een van jullie misschien of het mogelijk is om 1 hp printer te sharen over een netwerk met 2 windozen en 1 mac? Zo ja, hoe moet dat dan? (ik heb een speedtouch ethernet modem waarmee ik met 4 computers tegelijk op internet kan) kan ik hier iets mee?

Graag jullie antwoorden.

Bedankt! :slight_smile:

Wonderlijk hoevaak dezelfde vraag gesteld wordt op dit forum...

Koop een router en sluit daar alles op aan. Ik heb zelf goede ervaringen met Asante-routers. Hier op dit forum zijn de Draytek’s erg populair. Waarschijnlijk omdat providers die als voorbeeld nemen.
Kijk ook eens op www.routershop.nl

Kijk even in de history van dit forum. Er is al heel veel over gezegd.

in ieder geval de printer op de mac aan sluiten, andersom gaat het zowiezo niet werken!!! :)

[quote:0411d70458="Lin"]in ieder geval de printer op de mac aan sluiten, andersom gaat het zowiezo niet werken!!! :)[/quote:0411d70458] Hoezo niet?

Ik neem maar ff aan dat het om een USB printer gaat? dan moet die op 1 v/d computers (mac of windows maakt waarschijnlijk niet uit) aangesloten worden. Op die computer moet dan ook printersharing aanstaan en dan is het wat klooien met de instellingen om het allemaal werkend te krijgen (BV. met CUPS. Zie o.a.: http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=3539&highlight= )

Oh ja, lijkt mij dat je geen extra router hoeft te kopen omdat je die al hebt (die speedtouch met 4 ethernetpoorten). Kunnen de computers nu al met elkaar praten? (b.v. filesharing)