1 toetsenbord en beeldscherm meerder computers aansluiten

Ik ben op zoek naar een goede oplossing om met 1 toetsenbord / muis en beeldscherm meerder computers te bedienen. Dan bedoel ik dus hardware matig en niet via VNC ofzoiets dergelijks. Heeft iemand hier ervaring mee?

een monitor switch een idee?

yep lijkt me wel iets heb je daar meer info over?

Hiervoor bestaan zogenaamde KVM switchers. KVM staat voor keyboard video en muis. Je hebt eenvoudige uitvoeringen met aansluitingen voor twee computers en ook uitgebreide versies tot wel twaalf computers. Groeten, Rutger

Kijk das een mooi bericht. Zijn er ook die hier ervaring mee hebben en die er een kunnen aan raden. Wil er nl. 4 windows servers en eventueel ook een Xserve mee bedienen.

Een tijd geleden stond er iets over op één van de forums hier. Waarbij gewezen werd op een model, dat naast video, keyboard en muis ook (de rest van) USB ondersteunde. Zodat je je tablet, zip-drive, scanner, ..... ook op alle aangesloten computers kunt gebruiken. Zoeken doet het weer hier, dus dat doen we dan effe:

Hier was het dus.

Vergeten te melden. maar kijk eens op www.blackbox.nl. Dit bedrijf heeft vele KVM oplossingen voor PC MAC e.a. Groeten, Rutger

hey

belkin heeft ook mooie, ze ondersteunen vga en adc, usb en ps2 poorten
Ik heb er zelf erg goeie ervaringen mee

greetzz

Let op dat als je je Mac USB toetsenbord ook wil switchen naar een Wintel PC, dat de BIOS van die PC wel USB keyboards moet ondersteunen. Zo niet, dan gaat de PC klagen bij het opstarten, dat er geen keyboard is.

Let ook op WAT je wil switchen. VGA beeldscherm of DVI of zelfs ADC? Kan het scherm wel aan de PC? etc.