10.6 op nieuwe iMacs

Mijn broer heeft op Hackintosh sites gelezen dat het goede oude Snow Leopard draait op nieuwe intel PC’s.
Weet iemand of dat ook op de nieuwe iMacs kan, eventueel met behulp van MultiBeast?
Hij heeft 10.6 nodig omdat hij destijds een Power PC programma geschreven heeft voor zijn werk.
TIA

Vermoedelijk wel. Windows 10 loopt er ook op (zonder BootCamp). Mij lijkt het aanmaken van een 2e partitie genoeg om het voor elkaar te krijgen (dat wordt dan uiteraard booten vanaf die partitie om Snow Leopard te starten).

Je kunt het proberen, maar dat gaat volgens mij niet werken. Je zit namelijk met een firmware die Snow Leopard niet kent.

Is het geen optie om het in een virtual machine te draaien?

Snow Leopard op een nieuwe Mac gaat niet lukken. Als ik mij niet vergis was alleen Snow Leopard Server via een VM nog wel mogelijk.

Laat je broer lekker een oude Mac kopen voor een paar tientjes dat is ook nog goedkoper en bespaart je een hoop ellende + tijd.

Think Simple.

Ik zou ook kiezen voor virtualisatie. Dan heb je de voordelen van een nieuwe, snelle Mac met het allernieuwste (en veilige) OS en de mogelijkheid om PPC apps te draaien in één.

En inderdaad: Alleen de server versie van 10.6 is geschikt om binnen een VM te draaien. Dat is niet omdat het niet kan, maar omdat het niet mag (van Apple; EULA)

Meer info: http://kb.parallels.com/eu/112323

Je kan verder ook eens kijken naar Sheepshaver. Deze emulator ondersteunt GEEN OSX, maar wel tot MacOS9, waarin je dus je PPC app zou moeten kunnen draaien.

Meer info over PPC emulators vind je hier:
http://www.emaculation.com/doku.php

Je kunt 10.6 gewoon kopen bij Apple voor 18€. En dan in virtualbox of parallels draaien.

Nee, dat moet je niet doen. Want de standaard versie werkt niet meer. De server versie is nodig. En die is niet meer te koop.

Maar hij zweeft vast nog wel rond als torrent.

Beste mensen, bedankt voor al jullie info.