10 GB "purgeable", maar waar? Heeft iemand een idee?

Hallo, zoals jullie op de foto kunnen zien geeft macOS Sierra aan dat ik 10GB kan vrijmaken . Maar heeft iemand ook een idee waar die bestanden zijn?

Dit blijkt vooralsnog niet handmatig mogelijk.
Maar er is een mogelijkheid:

[quote]As a work around for this I did the following to force the space to be cleared.

In the terminal I used the mkfile command to create a file large enought to completely consume the remaining free space on my drive.

"mkfile -n 60g ~/Desktop/BIGFILE"

Replace 60g with whatever file size you would like.

Once that command was finished I rebooted. I am not sure if this next step is necessary, but I didn’t want deleting theses files to just create more purgable space so I used RM in the terminal.

"sudo RM ~/Desktop/BIGFile"

[/quote]

sorry maar kan je even uitleggen wat je precies doet of wat het nut er van is want ik snap het niet goed. Waarom zou je een een bestand maken dat alle vrije ruimt op je SSD in beslag neemt?

Het verhaal was, dat als jij wat verwijderd op je harddisk, de ruimte wordt weggeven aan de purgeable space, en niet aan de vrij ruimte.*

Zo wordt purgeable steeds groter en je vrije ruimte steeds kleiner.
Bovenstaande truc ‘lost dat op’.

  • Dat was in ieder geval in dat specifieke geval zo.

Maar eigenlijk komt het er op neer dat je niet naar dat vakje moet kijken. Dat is iets wat het OS zelf keurig regelt (als alles goed gaat).

Wat je in ieder geval nooit moet doen is het terminal commando “rm” in combinatie met “sudo” gebruiken, als het beslist niet nodig is, zoals hier. Dat het om een terminalbeginner gaat blijkt ook uit het gebruik van hoofdletters. Niet aan beginnen op deze manier dus.

Nu willen we alleen nog even weten óf dat inderdaad gewoon goed gaat bij TS :wink: