12" of 17" Powerbook

hoi allemaal,

Ikzelf heb een iMac 20", en een 12" iBook allebei full-option met 1gig ram! Maar nu mijn vriendin ook (eindelijk) wil switchen ga ik ze mijn iBookje geven!

En ikke, ikke ga een PowerBook kopen. Het is hoofdzakelijk voor onderweg te werken, hardeschijfruimte heb ik in overvloed thuis, dus nu is mijn vraag, de 12", of de 17"?

Budget is niet echt een probleem, ik wou ofwel de 12" kopen, met 1gig ram, en een mooi 20 of 23" Apple Cinema display erbij, dus supercompact, en thuis het scherm en bluetooth toetsenbord erop.

Ooooof, de japie van een 17", en gewoon altijd mijn groot scherm bij de hand?
Ik vond de 12" iBook wel echt praktisch, past overal in, weegt niets…
En die ene kilo verschil tussen de 12" en 17" maken het mij niet bij de Powerbooks, de afmetingen, tja, de grootste is het dunste hé! maar supercompact, en scherm thuis, of supermobiel, en alles altijd bijhebben, dat is mijn struikelblok!

Wie geeft me goede raad!!

ik heb de powerbook 12 inch en een desktop g5

powerbook 17 is volgens alleen nutttig als je geen desktop hebt.
(dus alles op de laptop moet doen)
Het prijsverschil is dermate hoog dat je je toch moet afvragen hoeveel je de powerbook gebruikt.

de 12 inch kan applicaties aan; de powerbook 17 is wel sneller en beter, maar zeker geen desktop G5

Ik hoop dat jij hier iets mee kunt…

ik heb zelf een pb17", naar mijn mening kan je echt met 100% zekerheid de 12" versie kopen als je laptop voor onderweg bedoelt is. 17" is echt niet makkelijk hanteerbaar in meeste 'onderweg' situaties.

just my 2 cents :stuck_out_tongue:

mee eens.. de 12" is gewoon ideal voor onderweg en voor bv een beetje internetten op de bank

op mijn bureau staat een 19" tft om alsnog van een groter scherm te kunnen genieten.

12" zonder twijfel! Heb een 12" en een 23" scerm thuis en dat is super. Mijn 12" sleep ik overal mee naar toe en is echt super voor onderweg!

Dus iedereen is accoord, de 12" kopen, met een 20"/23" scherm... En mijn iMac G5 20" houden voor het zwaardere werk?

warrom niet een pb 15 inch??:)

Ik zou nog even wachten... ik wil een iBook 12" bij mijn nwe iMac 20" kopen maar in de winkel verwachten ze binnenkort een nwe iBook & Powerbook G5 of met dual G4...

Mijn vriendin heeft de 12" en ik de 15". Voor een laptop vindt ik 17" te groot en onhandig. Ik adviseer een 15".

Powerbook G5 komt niet.

Tenminste niet dit jaar....

[quote:089e4c7dd0="Skip"]Ik zou nog even wachten... ik wil een iBook 12" bij mijn nwe iMac 20" kopen maar in de winkel verwachten ze binnenkort een nwe iBook & Powerbook G5 of met dual G4...[/quote:089e4c7dd0]

In welke winkel verwachten ze de pb G5 dan wel?
Zelfs de rumor sites weten nog van niets??? Ok, hij komt, maar of het dit jaar, of volgend jaar is???
Ik zou er nog niet te hard op hopen.

Zelf ga ik ook een pb 12" kopen, als ik het geld heb :slight_smile:
En idd, een 20" apple scherm zou prachtig zijn :slight_smile: nog meer geld…

Als je nu je 12" pb koop krijg je er volgens mij nog een mooi bedrag voor ls de G5 er is…
Als je het geld heb zou ik niet wachten en gewoon voor dat prachtige powerbookje gaan…

Slaapwel :slight_smile:

17" KOPEN!! als geld geen rol speelt, zou ik dat altijd doen, had vroeger en G3 powerbook 12" en kon deed er bijna niks mee, maar nu een 17" en dit werkt perfect. Ook al ben je onderweg, het is altijd lekkerder als je scherm groot is, zeker als je normaal een groot scherm gewend bent.


Powerbook G4 / Desktop G5

[quote:135a32cd66="luukwagon"]warrom niet een pb 15 inch??:)[/quote:135a32cd66]

Vergeet inderdaad niet de 15" in je overweging mee te nemen. Zit meer in dan de 12" en heeft vrijwel dezelfde specs als de 17" maar is wel net iets handzamer. Ik vind de 17" prachtig, maar is best wel groot. Een van mijn collega’s is van 15" naar 17" gegaan en merkt dat-ie de 17" toch wat minder makkelijk in het openbaar openklapt. In de trein heeft-ie nauwelijks de ruimte om er mee te werken!

Ik benijd je wel dat je de vrije keuze hebt, qua financien! Succes met kiezen!

Mensen mensen! Jullie maken het me verdomme moeilijk :( Nu weet ik echt niet wat doen! De 15" is idd de snellere middeklasser, met 16:9 scherm, maar de 12" is zo lekker compact hé! En voor photoshop, dreamweaver en filemaker tesamen te gebruiken, maken die 0,15Ghz het ook niet hé!

De 17" valt al weg denk ik, die is idd gewoon te groot om overal lekker te powerbooken…
Maar nu de knoop tussen de 12 en 15?

Ik weet het echt niet meer!

Ik vind Photoshoppen op mijn 12" af en toe wel irritant, kan me voorstellen dat het 15" scherm daar wel een uitkomst is. Verder is de 15" ook wel redelijk compact (maar niet zo mega-compact als de 12" :) )

Ik heb net sinds vorige maandag men pb 15" (100gb hd en 128mb vram) en het is echt een beestig laptopke! prijs: 2518,99€ als geld geen rol speelt zou ik voor deze gaan! (verlicht toetsenbord is ook wel graaf hoor!)

Mss eens een apple store binnen stappen en eens gaan kijken (bij itpro in antwerpen, gent en sint niklaas staan ze zeker alle drie opgesteld)

greetz,
Niels

MrSharky heeft helemaal gelijk. Ga ze maar gewoon eens bekijken, voelen en proberen! Ik weet niet waar je woont maar ik hoop voor je dat er een apple-winkel bij je in de buurt is.

Ik woon in Belgisch Limburg, dus al minstens 100km verwijderd van een IT-pro.. Maar ik heb ze al eens alle drie gevoeld, en vast gehad..

  • 12" : snel, klein, compleet
  • 15" : toch groter, breedbeeld, sneller
  • 17" : heerlijk beeld, mss te groot om mee te nemen, snelst

Ik was het laatst ook aan het denken over de batterij, de van de 12" moet toch langer mee gaan dan de 17"? Ma die hebben ook verschillende batterijen zeker?

Ik heb mijn PB 15" 1,5 GB / 128 mb / 100 GB / nu ook een kleine week; erg aangenaam werken! Een paar keer eerder ook op een 12" gewerkt voor langere tijd en daar moet je echt wel een externe monitor aan hangen om lekker te kunnen werken. Bij de 15" hoeft dat eigenlijk al niet meer (en met de 17" al helemaal niet).

Je moet voor jezelf gaan afvragen hoeveel dat je onderweg gaat zijn met je powerbook, hoeveel dat je er onderweg op wilt gaan werken, hoe druk het is qua ruimte om je heen en hoeveel spullen je nog meer mee gaat lopen sjouwen.
Die 12" is ultra super compact, met het nadeel van schermoppervlakte en het voordeel van heel makkelijk onderweg mee te kunnen werken.
De 15" is minder compact, maar in de praktijk erg makkelijk door het scherm en een erg lekkere vormgeving.
De 17" klap je volgens mij alleen maar open op je bestemming.

Ikzelf heb mijn uiteindelijke keuze laten afhangen van pure draag- en vervoerbaarheid en had erg het idee dat ik met zo’n 17" in mijn tas, deze constant overal tegenaan zou laten butsen, of ik er vreselijk paranoia over zou worden dat dat zou gebeuren… (12" was overigens geen optie voor me)

Wat het ook gaat worden… ik zou er in ieder geval wel een iCurve en een BT toetsenbord bij kopen, eventueel ook een BT muis (maar die dan weer niet van Apple) Deze combo is wel zo prettig werken.