2,5" - 20 Gb Harddisk over.......

Ik wil hem in een firewire-doosje bouwen en als backupschijfgebruiken Ik kan echter nergens zo'n doosje vinden.... Weet iemand iets.....?

WONG computers

020-6153679
Amsterdam

OEM IDE-USBFW-250 Externe 2.5" IDE-case USB 2.0 & Firewire (zilver) € 65,00

http://www.nowthatsit.nl/[url]

kijk onder externe behuizing of ga naar http://www.tweakers.net/pricewatch/73461[/url]

Momobay combo 2.5" Portable Hard Disk Drive. Erg fraaie aluminium behuizing met USB 2.0 en Firewire aansluitingen en lampje. Zitten witte kabeltjes bij en een kuntsleren hoesje.

[img:209760d1ae]http://www.kriebel.nl/macosx/Dvico.gif[/img:209760d1ae]

Net 2 stuks gekocht bij Desktop Assist in Den Bosch met 80 Gig schijfjes erin.

Kijk ook even bij www.macally.com voor fraaie behuizingen.

De macally PHR-250CC vind ik wel mooi..... die ga ik bestellen.

De momobay is ook leuk, echter van de momobay vind ik alleen japanse pagina’s. Mijn japans is niet zo goed maar ik krijg de indruk dat het om een harddisk gaat en niet om een losse behuizing…? (En “Desktop Assist” heeft geen website (die ik kan vinden) )

Bedankt voor de reacties iedereen!!

[quote:4602595a13="RonnieG4"]De macally PHR-250CC vind ik wel mooi..... die ga ik bestellen.

De momobay is ook leuk, echter van de momobay vind ik alleen japanse pagina’s. Mijn japans is niet zo goed maar ik krijg de indruk dat het om een harddisk gaat en niet om een losse behuizing…? (En “Desktop Assist” heeft geen website (die ik kan vinden) )

Bedankt voor de reacties iedereen!![/quote:4602595a13]

ik heb ook een momobay en wat het makkelijke daarvan is,… dat je hem ook met een 6/4 Firewire kabel kan gebruiken… dus ongevoed en de voeding van de usb kan gebruiken… erg handig als je een keer wat op een windows bak wil zetten want die hebben vaak alleen een 4 poorts firewire ding.

en het is dus wel een losse behuizing.!!

HS-L

ebay voor 1 dollar. (wel weer 10 dollar verzendkosten)

[quote:dc12c6d3c9="gretver"]ebay voor 1 dollar. (wel weer 10 dollar verzendkosten)[/quote:dc12c6d3c9]

De 1$ behuizing op ebay is voor 3,5" drives…

[quote:dc12c6d3c9=“HS-L”][… erg handig als je een keer wat op een windows bak wil zetten want die hebben vaak alleen een 4 poorts firewire ding.
[/quote:dc12c6d3c9]
…ik wil met windows niet praten, laat staan data uitwisselen. … :smiley: hihi… grapje. serieus; : Ik wissel nooit (vrijwel nooit) data uit met windows bakken. Misschien dat de Macally deze truuk ook beheerst en zo niet dan zal ik het niet missen denk ik…
Ik heb wel een vraagje: Je schijf is dan dus DOS geformateerd? Krijg je dan geen last met de lengte van bestandsnamen e.d. ?

Hoe dan ook; Ik heb Desktop Assist gebeld. De momobay is niet meer in vooraad daarvoor in de plaats hebben ze nu wel de Macally. Dat kwam dus mooi uit… de Macally is ook nog eens goedkoper dus… hij is besteld…

greetzzz, Ronnie.

[quote:f6542e4fd6="RonnieG4"] De momobay is ook leuk, echter van de momobay vind ik alleen japanse pagina's. Mijn japans is niet zo goed maar ik krijg de indruk dat het om een harddisk gaat en niet om een losse behuizing.....? (En "Desktop Assist" heeft geen website (die ik kan vinden) )[/quote:f6542e4fd6]

Het is alleen een (aluminium) behuizing met bekabeling en hoesje.

Desktop Assist i de Apple Reseller in Den Bosch:

http://www.desktop.nl en http://www.voorjegemac.nl
(Ik zie de momobays niet staan)

Telefoon 073 - 6232320

[quote:77eaa78317="Liebemshats"][quote:77eaa78317="RonnieG4"] De momobay is ook leuk, echter van de momobay vind ik alleen japanse pagina's. Mijn japans is niet zo goed maar ik krijg de indruk dat het om een harddisk gaat en niet om een losse behuizing.....? (En "Desktop Assist" heeft geen website (die ik kan vinden) )[/quote:77eaa78317]

Het is alleen een (aluminium) behuizing met bekabeling en hoesje.

Desktop Assist i de Apple Reseller in Den Bosch:

http://www.desktop.nl en http://www.voorjegemac.nl
(Ik zie de momobays niet staan)

Telefoon 073 - 6232320[/quote:77eaa78317]

edit… Oh ik had natuurlijk eerst het vorige berichtje moeten lezen… Nou ja veel plezier met je Macally !!

[quote:6c057f277e="HS-L"] ik heb ook een momobay en wat het makkelijke daarvan is,.. dat je hem ook met een 6/4 Firewire kabel kan gebruiken.. dus ongevoed en de voeding van de usb kan gebruiken.. erg handig als je een keer wat op een windows bak wil zetten want die hebben vaak alleen een 4 poorts firewire ding.[/quote:6c057f277e]

Ik heb hem telefonisch besteld bij Desktop Assist. De volgende dag was hij binnen. Binnen 5 minuten de harddisk gemonteerd. En alles werkte meteen perfect. (De doos was overigens behoorlijk beschadigd… gelukkig had Desktop Assist alles goed in luchtkussens verpakt)

De Macally kan ook voeding trekken uit de USB-poort wanneer voeding uit Firewire niet voorhanden is (Een appart kabeltje wordt meegeleverd)

Nogmaals dank en greetzzz, Ronnie.