2 Externe harde schijven clonen

Ik ben op zoek naar een goede backup methode. Ik wil graag twee dingen doen:

  1. een backup van mijn harde schijf (60 GB) op een externe schijf
  2. backup van mijn foto’s, die ik alleen op een externe schijf op sla (niet op mijn interne HD)

Nu heb ik al een Lacie 160 GB externe schijf (zeg partitie A). Ik had het volgende plan: ik koop nog een extra Lacie schijf van 320 GB (kost nog maar 110 euri). Die verdeel ik in partitie B (160 GB) en partitie C (160 GB).

Nu wil ik partitie C gebruiken om een backup van mijn interne HD te maken.

De foto’s wil ik plaatsen op partitie A, maar ik wil graag dat daar meteen een exact kopie van wordt bijgehouden op partitie B.

Welk programma zou deze taken het best kunnen doen? Super Duper? Automator? of gewoon de rechter hand en Finder?

Bij je lacie schijf wordt ook uitstekende (gratis) back-up software geleverd, die alle taken prima uitvoert zoals je die aangeeft. (naam: silverkeeper)

Silverkeeper ken ik niet vanuit de praktijk, maar [url=http://www.google.nl/search?as_q=silverkeeper%20bootable&hl=nl&num=10&btnG=Google+zoeken&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=http%3A%2F%2Fforum.macosx.nl%2F&as_rights=&safe=images]hier[/url] kom je vast wel wat tegen. SuperDuper! zou het heel goed kunnen, de betaalversie van $27,95. (Waar koop je die Lacie 320 GB voor €110.- ?)

Bij http://www.pixmania.nl/nl/nl/406760/art/lacie/harde-schijf-design-by-f.html voor EUR 114,=. Ik heb ze ook al voor +/- 110 euro bij de Mediamarkt zien liggen.

ik gebruik superduper, werkt perfect.

@pvdheijden: Pas op, in de titel van dat product hebben ze het over [quote:5a276c0109]2 poorten USB 2.0 / 3 poorten FireWire FPUV03[/quote:5a276c0109]. In de technische omschrijving hebben ze het alleen over USB 2.0. Ik zou in ieder geval kiezen voor een FireWire schijf, of inderdaad een combi USB 2.0/Firewire.

Dank voor de waarschuwing.

Ik heb nu al een USB drive en was van plan om die andere ook voor USB te kopen. Ik weet dat dat iets trager is, maar als ik maar frequent genoeg mijn backups maak hoeft dat geen probleem te zijn. Daarnaast hou ik er wel van om maar 1 usb kabel in mijn laptop te hoeven pluggen voor alle randapparatuur!

[quote:9c1ae40c0c="pvdheijden"]Dank voor de waarschuwing.

Ik heb nu al een USB drive en was van plan om die andere ook voor USB te kopen. Ik weet dat dat iets trager is, maar als ik maar frequent genoeg mijn backups maak hoeft dat geen probleem te zijn. Daarnaast hou ik er wel van om maar 1 usb kabel in mijn laptop te hoeven pluggen voor alle randapparatuur![/quote:9c1ae40c0c]

Ik denk dat Mono1 meer doelt op het ‘bootable’ maken van de HD bij b.v. een iMac G5.

Ik weet niet waar je woont, maar dit is ook een goed adres voor LaCie

http://www.disc-planet.nl/