2 externe schermen gebruiken op macbook?

Beste mensen,

Ik heb vamiddag een nieuwe werkplek gekregen met 2 flatscreens die aangesloten waren op 1 systeemkast doormiddel van dit stekkertje:
[img:a9eba43872]http://img511.imageshack.us/img511/4144/dsc00784op8.jpg[/img:a9eba43872]
[img:a9eba43872]http://img48.imageshack.us/img48/1710/dsc00785ig0.jpg[/img:a9eba43872]

Nou wilde ik 1 van die flatscreens gaan gebruiken voor mijn macbook daarom heb ik dit kabeltje gekocht:
http://store.apple.com/nl/product/M9320G/A?fnode=MTY1NDA3Ng&mco=NDkzNjQz

Alles werkt perfect, maar het liefst zou ik mijn macbook willen dicht klappen en gebruik willen maken van alle 2 de flatscreens die op mijn
bureau staan. (volgens de ifactor verkoper was dit niet mogelijk maar volgensmij had hij er niet echt verstand van want hij beweerde ook
dat het niet mogelijk is om te werken met je macbook dicht op een externe beeldscherm) En ik lees dus net dat dat wel kan als je een externe toetsenbord heb want doormiddel daar van kan je je macbook uit de sluimerstand halen door op een knop te drukken als je macbook dicht geklapt is.

Mijn vraag is nou wat kan ik doen als ik beide schermen wil gaan gebruiken en of dat überhaupt mogelijk is.
Wat ik nu weet is dat ik een extern toestenbord nodig heb en een andere kabel maar is die kabel de : Apple mini-DVI-naar-DVI-adapter ?

Graag zo snel mogelijk reacties! alvast bedankt![img:a9eba43872][/img:a9eba43872]

aangezien je een dvi splitter kabel hebt zal ik inderdaad een mini-dvi naar dvi kabel kopen van apple. alleen wel een beetje jammer van die andere kabel die je hebt gekocht.

die kan ik nog ruilen maar kan ik dan wel 2 schermen gebruiken en mijn macbook dicht klappen... ik wist dus niet dat dat andere kabeltje een dvi splitter was.

Maar het is dus wel mogelijk?

(Want ik kan namelijk niemand op internet vinden die 2 exeterne flatscreens aan zijn macbook heeft hangen)

[quote:579c2ed71f="macjk"]aangezien je een dvi splitter kabel hebt zal ik inderdaad een mini-dvi naar dvi kabel kopen van apple. alleen wel een beetje jammer van die andere kabel die je hebt gekocht.[/quote:579c2ed71f]

[quote:579c2ed71f=“Remly”]Nou wilde ik 1 van die flatscreens gaan gebruiken voor mijn macbook daarom heb ik dit kabeltje gekocht:
http://store.apple.com/nl/product/M9321G/B?fnode=MTY1NDA3Ng&mco=NjAzODU
[/quote:579c2ed71f]

Hij heeft dus al een mini-DVI → DVI kabel gekocht…

Je zou 1 scherm via je minidvi uitgang aan kunnen sturen en de andere via een USB MULTILINK kastje je hebt daar wel een compitabel scherm voor nodig.

Ik dacht niet dat je 2 schermen aan 1 macbook kon hangen.

[quote:058d402c54="sven-"][quote:058d402c54="macjk"]aangezien je een dvi splitter kabel hebt zal ik inderdaad een mini-dvi naar dvi kabel kopen van apple. alleen wel een beetje jammer van die andere kabel die je hebt gekocht.[/quote:058d402c54]

[quote:058d402c54=“Remly”]Nou wilde ik 1 van die flatscreens gaan gebruiken voor mijn macbook daarom heb ik dit kabeltje gekocht:
http://store.apple.com/nl/product/M9321G/B?fnode=MTY1NDA3Ng&mco=NjAzODU
[/quote:058d402c54]

Hij heeft dus al een mini-DVI → DVI kabel gekocht…[/quote:058d402c54]

sorry foutje van mij ik heb juist die andere gekocht dus mini dvi to vga adapter SORRY domme fout… maar dan is het dus wel mogelijk ?

[quote:84cd31f84f="mini11"]Je zou 1 scherm via je minidvi uitgang aan kunnen sturen en de andere via een USB MULTILINK kastje je hebt daar wel een compitabel scherm voor nodig.

Ik dacht niet dat je 2 schermen aan 1 macbook kon hangen.[/quote:84cd31f84f]

Weet je dat zeker?

of dacht je dat alleen ?? ik moet het zeker weten anders hou ik mijn kabeltje (mini - DVI Adapter to VGA Adapter)

Kijk ik hoop dat dit duidelijk is.

Je kunt via de macbook Minidvi-uitgang met daar tussen een ‘Minidvi → DVI stekker’ naar je DVI Monitor
‘Minidvi–> VGA stekker’ naar je VGA Monitor

Je kunt 1 extra beeldscherm aansluiten op die manier maar ik heb hier net een oude macfaq voor me waarin een artikel staat over een extra beeldscherm via je usb poort

Okay dus als ik het goed begrijp dan kan ik ondanks de dvi splitter (die het op een pc wel doet met 2 beeldschermen) geen 2 schermen op 1 aansluiting kan aansluiten op de mini dvi uitgang op van mijn macbook.

Dus conclussie van mij is nu: Ik hoef de dvi adapter to vga niet in te ruilen voor een ‘Minidvi–> dvi stekker’ omdat de splitter geen effect heeft op mijn macbook :expressionless: ?? toch??

Dus eenigste manier om 2 beeldschermen aan te sluiten op je macbook is gebruik te maken via de dvi uitgang + usb aansluiting ?

ik vrees dat de splitter niet gaat werken, heb al wat rond gezocht.

Enige oplossing is die ik voorstelde, misschien dat er nog iemand anders is?

[quote:30f41051eb="mini11"]ik vrees dat de splitter niet gaat werken, heb al wat rond gezocht.

Enige oplossing is die ik voorstelde, misschien dat er nog iemand anders is?[/quote:30f41051eb]

Wel vreemd dat hij op een pc wel werkt! TOG MINDER VAN MAC HOOR! :x

Kost alleen maar meer geld als ik extra onderdelen moet kopen terwijl het kabeltje zelf al best prijzig is VIND IK! :x

Nog even een vraag over die dvi splitter kabel van je. Gaf die splitter toen hij nog aan de pc hing op beide schermen hetzelfde beeld?? of kreeg je op beide schermen een apart beeld??

Maar sowieso als het kabeltje op een pc werkt doet het precies hetzelfde op een mac hoor. Er bestaan toch ook geen pc only schermen of omgekeerd.

heb je dan niet op 2 schermen hetzelfde beeld ?

[quote:8ea3f3e29a="macjk"]Nog even een vraag over die dvi splitter kabel van je. Gaf die splitter toen hij nog aan de pc hing op beide schermen hetzelfde beeld?? of kreeg je op beide schermen een apart beeld??

Maar sowieso als het kabeltje op een pc werkt doet het precies hetzelfde op een mac hoor. Er bestaan toch ook geen pc only schermen of omgekeerd.[/quote:8ea3f3e29a]

Toen de dvi splitter aan de pc was aangeslloten kreeg ik 2 keer het zelfde beeld maar dat maakt niet uit wat dat kan je gewoon instellen. Maar nu weet ik dus nog niet wat i kmoet doen wel het dvi naar dvi kabeltje kopen of deze gewoon houden en met 1 beeldscherm werken want ik kan nog maar 1 keer ruilen en het liefst wil ik met 2 beeldschermen werken natuurlijk :smiley:

Wat is nou het voordeel van twee beeldschermen met hetzelfde beeld?

[quote:eb5a206bdb="Esquare"]Wat is nou het voordeel van twee beeldschermen met hetzelfde beeld?[/quote:eb5a206bdb] Ik wil juist mijn desktop uitbreiden dus meer ruimte hebben.

Maar dat gaat dus niet lukken op de manier hoe ik het zou willen met deze kabels die ik nu heb.

[quote:f7aea8a955="Remly"][quote:f7aea8a955="macjk"]Nog even een vraag over die dvi splitter kabel van je. Gaf die splitter toen hij nog aan de pc hing op beide schermen hetzelfde beeld?? of kreeg je op beide schermen een apart beeld??

Maar sowieso als het kabeltje op een pc werkt doet het precies hetzelfde op een mac hoor. Er bestaan toch ook geen pc only schermen of omgekeerd.[/quote:f7aea8a955]

Toen de dvi splitter aan de pc was aangeslloten kreeg ik 2 keer het zelfde beeld maar dat maakt niet uit wat dat kan je gewoon instellen. Maar nu weet ik dus nog niet wat i kmoet doen wel het dvi naar dvi kabeltje kopen of deze gewoon houden en met 1 beeldscherm werken want ik kan nog maar 1 keer ruilen en het liefst wil ik met 2 beeldschermen werken natuurlijk :D[/quote:f7aea8a955]

Zo een DVI splitter is niet geschikt voor elke video kaart. ( Je kan niet zo maar 2 signalen uit 1 aansluting krijgen ).
De Macbook ondersteunt dit niet zo ver ik het weet.
Wat die kabel doet is dat hij Dual channel dvi om zet naar 2 x een single channel om zo eenvoudig te zeggen.
Welke video kaart zit er in die pc dan ? Zeker iets van Matrox. Dan kan je het schudden. Zit er een normale nvidia of ati kaart zonder te veel poes pas dan heeft het kans dat het werkt. Je moet wel een programma vinden voor op je mac die dat regelt.

Ik ga er van uit dat het niet werkt omdat ik op het internet een ander apparaatje heb gevonden die het dus wel regelt, maar die is volgens mij vrij prijzig : [url]http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/dh2go/[/url]

[i:77b82e8c7c]Weet iemand toevallig of er een winkel in nl is die dit apparaatje ook verkoopt?[/i:77b82e8c7c]

[b:77b82e8c7c]Ik heb het al gevonden de prijs is : 111,56 euro

Iets te duur voor een adapter ik werk dan liever met 1 scherm :smiley: [/b:77b82e8c7c]