2 macs via ethernet

Ik heb sinds kort een pb naast mijn imac.

Ik heb een modem/router en de macs via internet aangesloten. dus tegelijk internetten.

Maar, ik moet nu natuurlijk ook beide macs kunnen zien neem ik aan.
Maar hoe?

Bedoeling is dat ik bestanden van de ene mac naar de andere kopieer.

Kan natuurlijk via target mode / firewire maar kan het ook op andere manier?

Een technische leek :_)

bestandsdeling aanzetten in de voorkeuren paneel, dan zouden ze elkaar moeten zien in het netwerk mapje

Idd in de finder op netwerk klikken en daar moet ie staan.

bedankt

ik probeer het meteen uit

Ik heb ook een iBook en een iMac en wil bestanden delen. Bij beiden heb ik bestandsdeling aangevinkt maar als ik in de Finder onder 'Ga' op netwerk klik of shift/appeltje/K dan gebeurt er niets..

Jammer dat er niemand reageert...

En heb je [command] k al gegeprobeerd, en dan intypen afp://ipadres?

Als jij bestandsdeling hebt aangevinkt dan moet jij, mits bekabeling in orde, in de navigatiekolom onder Netwerk de Computers zien die Bestandsdeling aan hebben staan. Zou de kabel checken. Recht toe recht aan als ie via een Router loopt en cross als ze direkt met ethernet aan mekaar zitten.

appeltje K werkt op de een of andere manier niet... En aan de kabel ligt het ook niet want ik heb alles draadloos.. :wink:

Ik heb het zojuist nogmaal geprobeerd door het ip adres in de browser te typen en ik heb nu verbinding met mijn iBook…
Volgende vraag… kan ik dan nu bestanden van de iMac naar de iBook kopiëren en zo ja… hoe?
Maakt het dan ook nog uit welke computer verbinding maakt, oftewel, maak ik de verbinding vanuit de ontvanger of de verzender of maakt dat niet uit?

Ik heb net geprobeerd om vanuit mijn iBook iTunes van de iMac te openen. Dat gaat dus helaas niet. Ik krijg dan alleen de bestanden die op de iBook staan… Ik dacht even dat bestandsdeling inhield dat je op de ene computer bestanden kan gebruiken van de andere… maar waarschijnlijk moet je dan toch bestanden kopiëren… of sla ik de plank nu helemaal mis?

Volgens mij ben ik er achter… of er moet toch een snellere manier zijn… Heb op de iBook de iTunes library opgezocht… Daar staan alle artiesten apart vermeld… Artiest gekozen, nummer geselecteerd van de schijf van de iMac en deze wordt dan automatisch naar iTunes van de iBook gekopiëerd en draadloos afgespeeld op mijn stereo… Vet cool…! :bigsmile:

In iTunes kan je bij voorkeuren op het tabblad deel ook instellen dat je muziek wordt gedeeld, als je dan op je andere mac op het zelfde tabblad "zoeken naar gedeelde muziek" aanvinkt kan je die muziek afspelen (let op: afspelen, niet kopieren, dat moet op de manier die je nu gebruikt). Voor bestanden verzenden maakt het in principe niet uit of je vanuit de verzender of ontvanger verbinding maakt (er is altijd 2 richtingsverkeer mogelijk). En bestandsdeling betekend dat je toegang hebt tot de bestanden van de ander, je kan ze bekijken zonder te kopieren maar als je een film wil kijken ofzo werkt het meestal sneller als je ze eerst kopieert naar je eigen hdd. Staat er misschien bij firewall bestandsdeling uitgevinkt ofzo, of misschien een instelling in je router? Want als je in de finder naar netwerk gaat hoort daar echt de andere computer te staan (misschien moet je heel even wachten, het kan even duren voor ze verschijnen).

@himac Een crosskabel heb je bij macs nooit nodig, zelfs als je 2 macs direct opelkaar aansluit is een gewone netwerkkabel genoeg.