2 personen hebben allebei hetzelfde quark document open?

Hallo,

Weet er iemand of het mogelijk is dat twee personen op dezelfde tijd aan hetzelfde document bezig kunnen zijn in QuarkXpress?

Normaal krijg ik de melding “dit bestand is in gebruik”, maar er zitten nu een paar spreads tussen die we met meerdere mensen kunnen openen.

Is dit aan of uit te zetten? Of zou er gewoon iets met de bestanden zijn?

Bedankt voor de reactie.
Andres

mijn eerste ingeving is dat het niet mogelijk kan zijn... Bijzonder geval dit! Is het zo'n grote opdracht/bestand dat er met 2 man aan gewerkt moet worden ofzo?

Nee we kwamen er bij toeval achter dat twee mensen hetzelfde documten open hadden.

Ik heb iets gehoord over quark 7.0 die dat wel kan maar volgens mij is het nog niet mogelijk in quark 6,5

Dit is wel mogelijk met SubEthaEdit, dan kan je verwachten dat een programma met de reputatie van QuarkXpress (in de goede zin van het woord) dat toch wel moet kunnen...

Probleem is eigenlijk meer dat wij niet willen dat dit kan. Vinden het dus ook vreemd dat er nu pagina's zijn waarmee het wel mogelijk is.

[quote:347619f98b="à la Mac"]Dit is wel mogelijk met SubEthaEdit, dan kan je verwachten dat een programma met de reputatie van QuarkXpress (in de goede zin van het woord) dat toch wel moet kunnen...[/quote:347619f98b]

Dat is natuurlijk kul… Het tegelijkertijd aan een document werken waarvan de code onbelangrijk is, maar de schermweergave je ‘werkterrein’ is het schier onmogelijk om tegelijkertijd op een zinnige manier aan hetzelfde document te werken. Een code-editor is wel een wat ander soort programma…

Wat XPress betreft: een document wordt volgens mij in het geheugen geladen en pas bij het saven weer weggeschreven. Je zult waarschijnlijk errors krijgen bij het bewaren als je allebei aan het zelfde document werkt. Het lijkt me vooral een kwestie van goed afspreken wie waarmee bezig is. Het lijkt me sterk dat dezelfde opdracht bij twee mensen ligt…

XPress 7 heeft inderdaad de mogelijkheid om een groot project op te delen en er verschillende mensen aan te laten werken.

Misschien een onzinnige opmerking maar: Is het zeker dat het bestand vanaf de zelfde locatie wordt geopend? Mischien dat iemand het toevallig al een x op een ander locatie heeft gesaved en het hiervandaan opent?