2 routers 1 netwerk

Ik heb twee routers en ik zou graag met de tweede het draadloos signiaal uitbreiden van de eerste router. Echter waar de router staat heb ik geen LAN kabel. Kan ik die tweede router niet zo instellen dat hij het ene signiaal opvangt en verder doorstuurt? Het gaat om de router dl-624 en de dl-524 allebei van dlink. De hoofdrouter is de dl-624.

Onze thuissituatie.
Router een geeft toegang aan alle pc’s. Een draadloze laptop (pc), een pc van het bedrijf en mijn macbook pro. Mijn macbook pro moet geen verbinding hebben met de pc’s.

Als die router twee er komt dan kan het eventeel zo opgelost worden.
Router een geeft verbinding aan de pc. en geeft internet signiaal door aan router twee
Router twee geeft verbinding aan mijn mac en mijn netwerkschijf (die momenteel nog niet is aangesloten).

Maar is het dus mogelijk om routers 1 signiaal op te vangen door router twee? en door te sturen?

Normaal gesproken is het niet mogelijk om 2 routers in 1 netwerk te kunnen gebruiken. Om op een andere plek het signaal van je netwerk draadloos uit te breiden heb je een accespoint nodig. Misschien bestaat er een router op de markt die ook inzetbaar is als enkel een accespoint (theorethisch gezien is het mogelijk), maar volgens mij is (vrijwel) geen enkele fabrikant die deze optie bied.

Ik ken jouw routers niet, maar met een Airport Express als 2e router kun je precies wat jij wilt. Ik heb het thuis nl. precies zo en gebruik de AE als ik 'wat verder weg' wil internetten waar de 1e router minder bereik heeft, zoals achter in de tuin. Dat ik de AE tevens kan gebruiken om muziek te streamen is mooi meegenomen (en alles tegelijkertijd!).

[quote:7344d853e3="iDecide"]Normaal gesproken is het niet mogelijk om 2 routers in 1 netwerk te kunnen gebruiken. Om op een andere plek het signaal van je netwerk draadloos uit te breiden heb je een accespoint nodig. Misschien bestaat er een router op de markt die ook inzetbaar is als enkel een accespoint (theorethisch gezien is het mogelijk), maar volgens mij is (vrijwel) geen enkele fabrikant die deze optie bied.[/quote:7344d853e3]

Mja ik ken juist weinig fabrikanten die deze optie niet bieden eerlijk gezegd. De AE kan dit bijvoorbeeld ook. Ik weet niet meer hoe deze optie precies in de menu’s heet maar mogelijk is het zeker (doe het hier zelf ook maar dan zelfs met 3 routers). Blader eens door het menu van je routers zou ik zeggen!

Edit: typo

dan moet je de dhcp in je tweede router uitzetten. Na dit gedaan te hebben werkt het precies zoals jij wil.

Dus dan werkt het net zo als met 2 airports?

Meerdere routers in één netwerk gebruiken kan, maar je moet wel goed weten waar je mee bezig bent. De optie van de TS om router 2 het draadloze signaal van optie 1 over te laten nemen kan als beide routers WDS ondersteunen. De Apple Airport Express en Airport Extreme ondersteunen dat. Als beide D-Links ook WDS ondersteunen zal het gaan werken.

Dat wist ik niet, maar dan is je router eigenlijk ook geen router meer? Want je kunt maar 1 apparaat in je netwerk hebben dat dienst doet als router, daaronder mogen alleen maar switches, hubs en accepoints voorkomen.