2 TimeMachine bestanden gebruiken

Beste OMT'ers,

Ik heb omdat mijn MacBook kapot is even de MBP van mij vader geleend. Even snel met onze TC mijn bestand erop gezet en daarom wel die van hem eraf gehaald, was niet genoeg ruimte voor beide users. Nu heeft mijn vader nog een paar fotos nodig die alleen in zijn Time Machine bestand staan op onze Time Capsule. Hoe kan ik enkel die fotos terug halen. Is er een programma om het zogenaamde .sparsebundle bestanden te openen?

Gewoon dubbel-klikken.

Waar open je hem dan mee, bij mij gebeurd er niets?

Een sparsebundle is in feite gewoon een diskimage. En die worden normal gesproken door de Finder geopend (of beter gezegd: gemount). Als ik dat bij de TM-sparsebundle op mijn Mac doe, verschijnt er een extra schijf onder 'Apparaten' in het Finder-venster.

Ik gebruik zelf geen TC maar wel TM op een externe harddisk en TM op een NAS (sparsebundle). Om te switchen tussen beide TM backups open ik de TM Preferences en kies 'Change Disk'. Vervolgens open ik TM via 'Enter Time Machine'.

[quote:da8e960d82="Esquare"]Een sparsebundle is in feite gewoon een diskimage. En die worden normal gesproken door de Finder geopend (of beter gezegd: gemount). Als ik dat bij de TM-sparsebundle op mijn Mac doe, verschijnt er een extra schijf onder 'Apparaten' in het Finder-venster.[/quote:da8e960d82]

Als je wat doet?

Ik dubbelklik op een sparsebundle maar dan gaat hij de volumes controleren maar dat duurt een ewigheid. Hoe kan ik dit beter oplossen?

Klik op Controle overslaan :P