2 tips voor Apple Mail

Hoi, als je zelf gesproken teksten wilt maken om als sound-actie aan een mail-rule te hangen, kijk dan eens op [url]http://www.research.att.com/~ttsweb/cgi-bin/ttsdemo[/url]. Hier kan je teksten invoeren die dan door verchillende stemmen kunne worden uitgesproken. Je kan de gsproken teksten ook bewaren als .aiff.

Voor de mensen die zoals ik veel last hebben van Chinese en Koreaanse spam, die door het junk filter niet wordt tegengehouden heb ik een plaatje neergezet van mijn instellingen. Ik filter op een aantal spam-mailprogramma’s en character-sets uit die regio, en dat houdt nu bijna alles tegen.

[quote:5874340a55="patricko"]Hoi, als je zelf gesproken teksten wilt maken om als sound-actie aan een mail-rule te hangen, kijk dan eens op [url]http://www.research.att.com/~ttsweb/cgi-bin/ttsdemo[/url]. Hier kan je teksten invoeren die dan door verchillende stemmen kunne worden uitgesproken. Je kan de gsproken teksten ook bewaren als .aiff.[/quote:5874340a55]

Handig, handig. Klinkt alleen niet beter dan Apple’s jaren oude Speech…

[quote:5874340a55=“patricko”]Voor de mensen die zoals ik veel last hebben van Chinese en Koreaanse spam, die door het junk filter niet wordt tegengehouden heb ik een plaatje neergezet van mijn instellingen. Ik filter op een aantal spam-mailprogramma’s en character-sets uit die regio, en dat houdt nu bijna alles tegen.[/quote:5874340a55]

Ja, ik heb ontzettende last van Chinese en Koreaanse spam!! Gelukkig filtert Mail nogal wat, maar af en toe word er nog wel eens wat doorgelaten… Ik ga deze tip meteen gebruiken, bedankt.

Als je de oude vertrouwde stemmen van MacOS wil gebruiken dan is [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/16382]Audio hi-jack[/url] een aanrader. Textedit openen via Audio H-J, de tekst typen, op record drukken en via services speech aanzetten.

[quote:153db275be="Adriaan Mol"]

Handig, handig. Klinkt alleen niet beter dan Apple’s jaren oude Speech…

[/quote:153db275be]

smaken verschillen wellicht, maar ik vind het echt veel beter klinken dan ‘speech’. Met name de ‘Audry (UK English)’ stem.

IMHO spreken ze nog steeds hortend en stotend, maar de stemmen en het accent vind ik zowel bij de Engels als de Amerikaanse vrouw beter dan het Apple systeem.

Ik spreek het gewoon lekker zelf in.

:slight_smile: