20 inch scherm - NEC LCD2080UX of Iiyama AU5131DT ?

Ik ben in de markt voor nieuwe monitors. Ik wil twee 20' (1600 x 1200 resolutie) TFT schermen aanschaffen en twijfel tussen de volgende 2 modellen:

NEC LCD2080UX-BK
http://www.necmitsubishi.com/products/home/ProductDetail.cfm?product_id=280&division=NEC

Iiyama AU5131DT(BK)
http://www.iiyama.nl/1024x768/php/showmonitor-lcd.php?monitorid=50

Heeft iemand deze schermen in het echt gezien of mee gewerkt ? Welke van deze twee raden jullie me aan. Ik weet dat de 20’ Cinema display ook erg mooi is maar ik heb die 1200 verticale pixels nodig…Of is er een ander scherm dat ik moet overwegen ?
thx
:slight_smile:

Ik kan uit eigen ervaring je de Formac Gallery 2010 absoluut aanraden, iets goedkoper en superieur aan de Cinema display. Ik werk er dagelijks mee (grafisch) en ben uitermate tevreden over de kleurweergave, kijkhoek, scherpte en mijn scherm heeft bijvoorbeeld geen enkele foute pixel en dat terwijl de norm 3 is.

ik zou zeggen kijk zelf even: http://www.formac.com/p_bin/index_uk.html?cid=solutions_displays_gallery2010_01

Ik heb hem zelf gekocht bij www.chipmunk.nl

succes met je keuze! :lol:

ok wat ik zou doen is het volgende,..

die necs vind ik persoonlijk mooier,… ze hebben een dunnere rand en dat is prettiger wanneer je ze tegen elkaar aanzet! en de voet lijkt mij ook nog is practischer. een vriend van mij heeft er mee gewerkt en is er verzot op.

die formac is mooi,… maar als je er twee naast elkaar moet zetten is het klote!

succes en laat ff weten wat je doet!

Bedankt voor de tips! Ja ik heb inderdaad ook aan die Formac gedacht maar ik las een lange lijst met klachten over de service van Formac op Macintouch. Tevens vind ik de rand een beetje te dik. De NEC is door Macworld laatst als beste uit een test gekomen (samen met de 20' Apple). Maar ik heb nog nooit iets over die Iiyama gelezen, hij ziet er op papier beter uit (hogere contrast ratio 600:1). Geen enkele winkel hier in Amsterdam heeft hem in de showroom...Heeft iemand dit ding ooit in het echt gezien ?

Enfin, ik ga over een paar dagen even naar de IBC en kijken wat ze daar hebben staan :slight_smile:

In de PC-wereld is Iiyama al jaaaren bekend als leverancier van goede monitoren. Dat zit dus wel goed.

Ben je bij Mycom geweest? Die heeft ze wel in de prijslijst staan (1.469).

Hmmm… er staat een 20" Apple Cinema Display voor 1.455,-

Die AU5131DT-BK staat trouwens voor 1.362 bij BBSNederland, dat scheelt alweer honderd eurootjes met Mycom =)

Kijk eens op http://www.tweakers.net/pricewatch/

Groetjes,

Frank

Lees dit eens...

http://www.macworld.com/2003/08/features/eightflatpanelmonitors/

Ben vandaag even op de IBC geweest, TFT monitors kijken... ;)

Viel me op dat er weinig grote schermen waren. Alleen op de Apple stand stonden een tiental 23’ Cinema displays. Heb trouwens de G5 dual 2ghz aan het werk gezien met FCP4 en DVDSP2…WOW…dit is zoveel sneller dan mijn dual 1hgz…

Ik wacht de Paris Expo nog maar even af morgen. Dan zal ik toch een beslissing moeten maken. Toen ik de 23’ Cinema display weer eens zag vandaag begon ik toch weer te twijfelen of ik geen 23’ + 17’ Apple displays moet kopen. Maar ja, die dikke randen…

[quote:f5cf379b29="24bit"]Ik wacht de Paris Expo nog maar even af morgen. Dan zal ik toch een beslissing moeten maken. Toen ik de 23' Cinema display weer eens zag vandaag begon ik toch weer te twijfelen of ik geen 23' + 17' Apple displays moet kopen. Maar ja, die dikke randen...[/quote:f5cf379b29]

Dat heet in plat Nederlands een ‘luxe probleem’ :money: