#2002 - Can't connect to local MySQL server through socket '

Opeens verschijnt deze mededeling wanneer ik phpMyAdmin wil gebruiken. Ik weet niet hoe ik dit moet herstellen. Ik gebruik de localhost en login als root met het wachtwoord dat ik aan MySQL heb gegeven. Nu denk ik dat het komt omdat mijn http:// veranderd is maar dat heb ik in de config ook veranderd. Hoe nu verder??? Iets aanpassen met de terminal wellicht. Ben benieuwd en wacht op antwoord.

lastig op te reageren. heb je een update gedaan. wat heb je precies gewijzigd. en wat bedoelje met "[i:04d2b29073]omdat mijn http:// veranderd is[/i:04d2b29073]". hoe wat waar.?

Can’t connect to local MySQL server through socket betekend dat hij de MYSQL server [b:04d2b29073]niet kan vinden[/b:04d2b29073].
draait die server wel. kun je controleren met activiteitenweergave (hulpprogramma)
je kunt 'm eventueel starten met het volgende commando in een terminalvenster.

cd /usr/local/mysql ; sudo ./bin/safe_mysqld &

mocht ie om een password vragen dan is het jou standaard wachtwoord.

totzover

De database is wel "running" als ik in de systeemvoorkeuren kijk (start at boot). Ik heb geen extreme updates gedaan de laatste tijd. Alleen de reguliere van Apple. Met http bedoel ik in de systeemvoorkeuren delen dan geeft hij eerst aan bv. http://140.160.4.120/ en nu http://140.160.4.121/ dit heb ik aangepast in de config. Wanneer ik in de terminal je commando invoer krijg ik deze boodschap: command not found

Wat is slim. Alles opnieuw installeren?

in je config.inc.php staat:

$cfg[‘Servers’][$i][‘host’] = ‘localhost’; // MySQL hostname or IP address

localhost is altijd goed wanneer mysql server op dezelfde box draait als de webserver waar jou phpMyAdmin op draait.

grt

Dat heb ik er ook staan. Ik heb net geprobeerd ---$cfg['PmaAbsoluteUri'] = "";

Uiteindelijk zojuist opnieuw MySQL erop gezet (kon hem in de shell niet verwijderen dus alles weggegooid) maar ik wat ik ook probeer het lukt me nog steeds niet verbinding te krijgen. MySQL is wel "running" maar voor de rest werkt dus niets.

Ook Googlen levert niets op en ook alles wat ik invoer in de shell kan 'ie niet vinden. Hoezo ik ben een beetje moedeloos…

je hebt mysql opnieuw geinst.? zijn dan ook al je tabellen weg? phpMyAdmin heeft die tabellen nodig.

je schreef

[quote:60ba65ff52]en nu http://140.160.4.121/ dit heb ik aangepast in de config.[/quote:60ba65ff52]
uit je verhaal maak ik op dat alles op localhost draait. ik weet niet wat je in de config hebt aangepast; ip-nummer ofzo? maak er localhost van. mysql server en apache draaien toch local.

lastig zo op afstand.

wat je nog kan doen.

in de terminal: cd /usr/local/mysql/bin/
daar staan een aantal binairies o.a.
./mysqlaccess
je kunt hiermee veel verkloten maar dat mag bekend heten.

een goed programma om alle tabellen van mysql te bekijken is cocoamysql:
http://cocoamysql.sourceforge.net/

Daar was ik weer en ben eruit. Ik heb, omdat ik phpMyAdmin niet meer aan de praat kreeg MySQL Administrator geïnstalleerd en kreeg daarmee wel toegang tot de MySQL server en daar zag ik in de Status het IP nummer waarmee MySQL toegang zoekt met het netwerk. Uiteindelijk heb ik zo PhpMyadmin ook weer aan de loop. En wel door in de config bij ['port'] string 127.0.0.1 in te voeren. Dan wordt er verbinding gezocht met een andere port dan de default port. Nog bedankt voor het meedenken. Ik reageer zo laat omdat ik op de een of andere manier geen mailtjes kreeg dat iemand gereageerd had.