23" Apple Cinema Display..?

Beste mac-mensen!

Heeft iemand hier al eens met eigen ogen in een 23" cinema display mogen turen? Ik overweeg zo’n ding aan te schaffen, en vraag me af wat de bevindingen hier zijn. Mijn twijfels zitten een beetje in de hoek van de pixel-response en kleurechtheid. Misschien kan iemand hier wat zinvols over zeggen.

Alvast bedankt!

Ik heb hem zelf (helaas) niet, maar het is zeker geen slecht scherm

Eric Koldenhof, vaste bezoeker van dit forum runt een bedrijf dat bedrijven voorlicht over colourmanagement. Hier is zijn site http://www.colormanagement.nl/

Volgens mij staat hier een test van deze beeldschermen vergelijkt.
Als ik het goed begrijp dan is een CRT qua kleurechtheid nog steeds beter dan een tft.
Echter, gezien het feit dat er al zeer veel grafische bedrijven werken met deze beeldschermen denk ik dat het wel veilig is om zo’n scherm aan te schaffen.

Ook [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=11564]hier[/url] staat nuttige info over calibreren van een 23 inch cinema display.

Sinds 2 weken heb ik er 1 en wil nooit meer iets anders, daarnaast heb ik een Barco Personal Calibrator maar werk liever met de cinema. Ik ben fotograaf en heb nav de test op http://www.colormanagement.nl/ de cinema aangeschaft

Bedankt voor de reacties! Qua kleurechtheid komt het dus goed, mits je calibreert volgens de regels.

Iemand wel eens DVD-tje gekeken op een 23"? Er zou sprake zijn van “Ghosting” ivm de niet ideale responstijd van (elke?) LCD… Ik zal niet direct enorm gaan zitten gamen achter m’n wellicht aan te schaffen 23", maar aangezien ik een TVtje heb met een diagonaal waar de gemiddelde 8086 zich nog voor schaamt, lijkt het me wel cool om er zo nu en dan een fillempie op te kijken. Is dit goed te doen?

Thanx again

ik heb er eentje gezien bij ITT PRO in antwerpen :?