2D CAD voor tuinontwerp

[color=green:182656bc2e][/color:182656bc2e]Wie weet er een simple 2D CAD-programma om tuin-ontwerp en beplantingsplan op schaal te maken? Bestaat hier geen plug-in voor voor Illustrator?

Misschien dat je antwoord [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=3915&highlight=cad]hier[/url] te vinden is?

CADintosh is een simpel, goedkoop Cad-programmaatje maar of dat ook voor tuinen geschikt is?

Er zijn een heleboel gespecialiseerde programma's voor, maar allemaal voor windows helaas. Het kan natuurlijk prima met illustrator.

Er is wel een plug-in die van illustrator een CD programma maakt. Meer bedoeld voor technische / architectuur tekeningen, maar misschien toch handig.
zie http://www.hotdoor.com/CADtools/index.html

Je kan zelf een bibliotheek aanleggen van elementen die je vaak gebruikt. Misschien kun je op het web wel vector illustraties vinden die je in Illustrator kan importeren, hoef je die niet allemaal zelf te gan zitten maken.

kijk bijv.hier :
http://www.hotdoor.com/store/showdetl.cfm?&DID=42&CATID=1&Product_ID=129&count=7&Pcount=16&DETAIL=1

CADtools 3 ziet er goed uit. Een dergelijk programma bedoelde ik. Ik werkte met HelixCAD Visual onder Windows 98. Dit programma, of eigenlijk de HASP-driver met ingebouwde licentie werkte echter ook niet meer onder XP. Voor 2D is een combinatie met Illustrator een goede oplossing: biedt meer mogelijkheden. De symbolenbibliotheek is waarschijnlijk te importeren uit mijn oude programma. Probleem bij CAD-pprogramma's ze aan te leren. De demo van CADtools3 is wat beperkt.

Dus zoiets als davilex tuin ontwerp is er niet voor Mac?