2de scherm bij Mac + spelconsole erop aansluiten

Hallo,
ik zit al een tijdje hieraan te denken maar ik heb geen idee hoe het zou kunnen werken...
Mijn vraag bestaat uit 2 delen:
1)
Ik heb dus een Macbook Pro (mid 2011).
Ik maak games en hou me bezig met nog allerlei andere dingen zoals websites maken, video's bewerken...
Het zou voor mij handig zijn moest ik een 2de scherm hebben om aan te sluiten op mijn Mac.
Maar ik zou ook graag een xbox of ps3 kopen (ik weet nog niet welke, iemand een idee welke de beste is?)) en het zou fantastisch zijn moest ik die ook kunnen aansluiten op dat scherm. Dan kan ik dat scherm voor 2 functies gebruiken, zowel gamen als werken op mijn Mac.
Maar het scherm moet niet per se een tv zijn, want ik heb toch geen kabel op mijn kamer met tv-aansluiting.
Maar om mijn toekomstige spelconsole te kunnen aansluiten, moet het scherm dan toch wel ingebouwde speakers hebben?
Is het mogelijk wat ik nu vraag?
Indien ja, welke kabels heb ik dan allemaal nodig en weet iemand een goed scherm hiervoor?
2)
En ik ben nogal een Apple-freak en zou heel graag een scherm van Apple hebben. Maar die kost 999 euro en voor 150 euro meer heb je al een iMac. Ik zou dan liever een iMac kopen, dan heb ik 2 Macs die ik eventueel kan verbinden om samen te laten werken. Is er dan ook een mogelijkheid om een spelconsole aan te sluiten op mijn iMac en hoe?

Hopelijk kan iemand me helpen want van dit soort dingen heb ik helemaal geen verstand.

Dank bij voorbaat,
Glen

Ik dacht dat de (duurdere) iMac video input via de display poort accepteerde. Dat betekent dat je een hdmi-naar-display-poort-kabel nodig heb om je xBox of PS3 aan te sluiten.

1) Wat is precies de vraag? Of je een extern scherm kunt aansluiten op je MacBook Pro anders dan een TV? Ja dat kan. De kabels die je nodig hebt zijn mini displayport --> HDMI/DVI/VGA afhankelijk van het scherm dat je koopt.
2) Nee want die iMac van 150 euro meer ? 27" iMac en ondersteund derhalve geen video input. Anders gezegd: Dan zou je een 27" iMac moeten kopen en die kost weer meer.

Vergeet anders maar die 2de vraag.
Wat ik wil weten:
Is het mogelijk om een beeldscherm te hebben waarop ik mijn Mac kan aansluiten (als 2de scherm) maar waar ik ook een spelconsole op kan aansluiten?
Heeft dat beeldscherm nog iets anders nodig dan ingebouwde luidsprekers of kan ik elk beeldscherm hiervoor gebruiken? (en ik bedoel geen TV-scherm)

Je zou dan kunnen kijken naar een scherm wat zowel een DVI als een HDMI ingang heeft. Zoiets als [url=http://www.informatique.nl/652295/iiyama-b2409hds-b1.html]dit scherm bijvoorbeeld[/url].

Tenzij je natuurlijk iets wil met een IPS paneel; dan zou je misschien beter naar [url=http://www.informatique.nl/555571/fujitsu-p27t-6-ips.html]deze van Fujitsu[/url] kunnen kijken. Als ik me niet vergis, is dat hetzelfde paneel als de 27" iMac gebruikt (maar dan mat i.p.v. glimmend). Enige potentiële nadeel is dat de resolutie weer hoger ligt dan FullHD, wat misschien bij het gamen wat minder mooi is (ik weet niet of een console een resolutie hoger dan FullHD ondersteund).

[quote=Nikita url=http://www.onemorething.nl/community/topic/2de-scherm-bij-mac-spelconsole-erop-aansluiten#post-2439389 time=1343577357]
Tenzij je natuurlijk iets wil met een IPS paneel; dan zou je misschien beter naar [url=http://www.informatique.nl/555571/fujitsu-p27t-6-ips.html]deze van Fujitsu[/url] kunnen kijken. Als ik me niet vergis, is dat hetzelfde paneel als de 27" iMac gebruikt (maar dan mat i.p.v. glimmend). .[/quote]
[quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/alternatieve-beeldschermen-voor-je-mac-een-overzicht/page/26#post-2424406 time=1340872870]Zoek de verschillen tussen de Dell 27 en de Fujitsu 27 daarnaast vergelijk de UltraSharp U2410 en de goedkopere UltraSharp U2412M

[/quote] Meer in [url=http://www.onemorething.nl/community/topic/alternatieve-beeldschermen-voor-je-mac-een-overzicht/page/26]Alternatieve beeldschermen voor je Mac: een overzicht[/url]

Bijvoorbeeld de [url=http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/monitor-dell-u2711?c=nl&l=nl&s=bsd&cs=nlbsdt1&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=1&~ck=dellSearch]Dell UltraSharp 27-inch U2711[/url] [b]€ 588,97[/b]

[img]/uploads/community/911693749cae6f85afd7525fe267d7b80caa0d99_0.jpg[/img]

[quote=glennieboy url=http://www.onemorething.nl/community/topic/2de-scherm-bij-mac-spelconsole-erop-aansluiten#post-2439330 time=1343568427]2) En ik ben nogal een Apple-freak en zou heel graag een scherm van Apple hebben. Maar die kost 999 euro en voor 150 euro meer heb je al een iMac. Ik zou dan liever een iMac kopen, dan heb ik 2 Macs die ik eventueel kan verbinden om samen te laten werken. Is er dan ook een mogelijkheid om een spelconsole aan te sluiten op mijn iMac en hoe?n[/quote]
[quote=Godfather url=http://www.onemorething.nl/community/topic/2de-scherm-bij-mac-spelconsole-erop-aansluiten#post-2439333 time=1343569049]2) Nee want die iMac van 150 euro meer ? 27" iMac en ondersteund derhalve geen video input. Anders gezegd: Dan zou je een 27" iMac moeten kopen en die kost weer meer.[/quote]
2 Dat kan dus wel indien;
Both the 21.5" and 27" models support "Target Display Mode" from external Thunderbolt-equipped sources ([b]so they can be used as an external display[/b] from another Thunderbolt-equipped Mac -- like the "Early 2011" MacBook Pro line -- [b]but not with older Mini DisplayPort-equipped Macs[/b])

[url=http://www.onemorething.nl/community/topic/215-inch-scherm-gebruiken-met-macbook]21,5 inch scherm gebruiken met macbook[/url]

Ps van een spelconsole heb ik geen kennis,

spel computers is heel lastig, daar heb je een extern boxje voor nodig omdat de 27 inch iMac alleen specifieke signalen ondersteund. Ik heb voor een game pc bijv. een specifieke videokaart met dezelfde mini dvi als de uitgang op de iMac en dat werkt.
In Uitgeest hebben ze zo'n box en dat schijnt te werken, alleen helaas ongeveer net zo duur als een los scherm met een hdmi ingang erop.

ps3 moet je kiezen.
Gwn de beste en beter dan xbox 360( moete betalen voor online te spelen, ps3 niet)

Ik zou ook zeggen ps3, maar ik hoor toch ook goede verhalen over de xbox.

Xbox heeft natuurlijk wel goede titels als halo die niet voor ps3 zijn maar vice versa heeft ps3 weer uncharted (waar ik een grote fan van ben). Ik zou kijken wat je vrienden hebben want het is erg leuk om samen te spelen, maakt dit niet uit dan gaan voor ps3! qua games toch echt beter vind ik.