2e scherm via Thunderbolt

Hoi,

Ik heb dus een 2e scherm aan mijn MBP(model early 2011) hangen via Thunderbolt. Dit is geen officieel Apple scherm maar een LG scherm met een adapter naar HDMI.
Het werkt echter perfect.
Nu is mijn vraag, is er een manier om het scherm op mijn MBP uit te schakelen zodat alles op het LG scherm staat? Want ofwel staat mijn dock in het LG scherm, ofwel de balk bovenaan.
Ik zou het zo willen dat ik muis, toetsenbord en scherm aansluit en dan mijn MBP gebruik als PC.

Ik gebruik OS X Lion.

Groeten,
Rens

MacBook dicht klappen en laten sluimeren. Als je dan de adapter erin doet en een toetsenbord wordt hij weer wakker.

Overigens kun je van het externe scherm gewoon het hoofdscherm maken, dan staan het dock en de menubalk in dat scherm, en kun je het scherm van de MacBook gebruiken als extra scherm voor losse vensters e.d.

[quote=unSOUND url=http://www.onemorething.nl/community/topic/2e-scherm-via-thunderbolt#post-2341531 time=1324481986]MacBook dicht klappen en laten sluimeren. Als je dan de adapter erin doet en een toetsenbord wordt hij weer wakker.[/quote]

In Lion is het veranderd, nu moet je hem niet meer wakker maken, gewoon dichtklappen en het extern scherm wordt automatisch het hoofdscherm.

Owkey thx,

zal het straks uitproberen :)

Let wel, je macbook heeft dan minder mogelijkheid om zichzelf te koelen... aangezien dat het makkelijkst gaat via een open scherm..
Dus als je echt heel zware processen hebt draaien zou ik aanraden om je macbook wel open te houden.. (en dan helderheid omlaag ofzo)

Dan staat het scherm alsnog aan. Dus eigenlijk moet je hem dichtklappen en weer openklappen of zo? En als je het macbook scherm weer nodig hebt "zoek displays" aanklikken?"

De koeling bij een dichtgeklapt scherm is echt geen probleem hoor.
Ik werk altijd dichtgeklapt met een extern scherm en hij gaat misschien ietsje eerder 'blazen' maar te warm wordt hij echt niet....

Als je voor de zekerheid toch je scherm open wil hebben, of het LG-scherm als primair en het MBP-scherm als secundair beeldscherm wilt gebruiken kun je dat in systeemvoorkeuren aangeven:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=17128

Oh, en als je hem openklapt schakelt hij het MBP scherm automatisch weer in, ik weet zo even geen manier om met opengeklapte macbook, maar met uitgeschakeld scherm te werken.
Maar als je hem toch open hebt, waarom zou je die schermruimte niet gewoon benutten?

en voor de volledigheid even de betreffende support-pagina van apple:
http://support.apple.com/kb/HT3131?viewlocale=nl_NL