300 jpg's in mijn Dock (oeps) [solved]

FF snel een vraagje. Waar in het systeem bevinden de aliasjes die in je doc staan. Ik heb namelijk 300 jpg'jes mis gegooid, net naast PS en zo in mijn Dock. Ik ga ff zelf neuzen in mijn systeem maar als iemand het weet. Graag.

Thanx

Ik denk dat het toch gewoon zoiets wordt als: ze allemaal stuk voor stuk handmatig eruit slepen en laten "poef-en"(<-- je weetwel,je krijgt zo'n poef-wolkje als je iets uit het dock sleept).

[url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=9259&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=jpg+doc]hier[/url] iemand met het zelfde probleem (maar dan 600 foto's :wink: )

~username/Library/Preferences/com.apple.dock.plist weggooien.. Dan is je dock weer maagdelijk als in het begin, moet je alleen dus wel weer al je apps erin gooien die je er wel in wilt hebben. Maar dit is minder werk dan 300 icoontjes poefen!

Ik denk dat het in dit geval gemakkelijker is de dock-voorkeuren weg te gooien. Het default dock dat je krijgt na je installatie komt dan terug. Je hoeft dan alles alleen nog maar even terug te plaatsen. Dat lijkt me eenvoudiger dan 300 keer mini-icoontjes te poefen.

Ik snap niet helemaal hoe je überhaupt jpg'tjes in je dock krijgt? Ik kan ze alleen rechts van het scheidingsstreepje (bij de trash) krijgen, maar daar zit je toch niet net per ongeluk als Photoshop of Voorvertoning opzij schiet??

–edit-- of je moet Photoshop of Voorvertoning helemaal rechts in je Dock hebben staan, dan snap ik het nog… --edit–

heb ff idd een nieuwe apple.dock.plist aangemaakt. Is sneller thanx voor alle snelle reacties.

Succes

Erg raar inderdaad, bestanden kunnen alleen maar rechts van het scheidingslijntje naast de trashcan worden geplaatst.

En dan nog, wie gaat dat arme Photoshop nou pesten door in 1 keer 300 foto’s te laten openen???

Het is al opgelost. Ik gebruik nu wel gewoon ctrl- openen met: op de 300.

BTW mijn PS zit net boven mijn trash in de dock dus vandaar.

volgens mij hjoef je ze niet eerst te openen om ze in je dock te krijgen, 300 jpg's willen weggooien en dan per ongeluk net naast je prullemand slepen kan betekenen dat je er 300 in de dock krijgt.

Jammer dat appeltje z daar niet voor werkt…