32 GB genoeg voor iphone 7 gebruik?

is het verstandig te upgraden naar 128 GB…

Ja, nee, misschien.

Daar heb je natuurlijk niks aan. Bij deze het juiste antwoord: Nee, 32 GB is niet genoeg, daar krijg je spijt van. Het is zeer verstandig om de 128 GB versie te nemen…

128 GB vanwege grotere data van live foto’s , 4k video, en Apps die misschien weer groter gaan worden in de toekomst?

Inderdaad. Maar vooral omdat je dat ding een paar jaar gaat gebruiken en er steeds meer op gaat zetten. Zelfs die 128 GB ga je vol krijgen, het duurt alleen langer.

ik heb nu een iphone 5 32GB waar ik nog 6 gb op over heb…

gebruik nu ongeveer 10GB aan muziek 3,5GB apps 6GB foto’s 1,79 overig

weet jij hoeveel IOS10 in beslag gaat nemen?

Dat zal niet veel meer zijn dan iOS 9 (minder dan 2GB). Er zijn zelfs berichten dat er na installatie van iOS 10 iets meer vrije ruimte is.

aangezien ik nu 6GB over heb vind ik het toch lastig 32GB of gelijk naar 128GB

Dan doe je het gewoon niet toch :wink:

Is er niets tussenin?

Je kunt natuurlijk altijd afentoe je iPhone syncen en daarna een hoop foto’s er af halen.

Verwacht je nu opeens vier keer zoveel foto’s te maken?

Nooit van plan TomTom of andere navigatie-apps te gebruiken? CityMaps? Je steeds groter wordende WhatsApp backup? Je muziek collectie groeit niet meer? Spotify offline bestanden? 4K video ga je alleen af en toe voor de gein doen? Ik vind het verkeerde zuinigheid bij een apparaat met zoveel mogelijkheden maar ieder z’n mening uiteraard.

Jij bent natuurlijk de enige die dit kan beantwoorden.

Zelf ben ik ooit ingestapt met de iPhone 3GS 32GB, omdat ik dat toen nodig had en 32GB was altijd het magische getal voor mij.
De 4s en 5s daarna hebben ook 32GB gehad en was meer dan genoeg, voor de 6s bestond 32GB niet meer en heb ik de 64GB genomen.
En persoonlijk kan niet niet meer echt terug en zal voor de 7s ook 128GB moeten nemen zeker aangezien de fotos en applicaties steeds groter worden

Maar de grote van de iPhone is een beetje hetzelfde als de ruimte op zolder thuis, hoe groot het ook is, je zal het altijd vol krijgen.
Als je graag 100 euro wilt besparen is het een makkelijke manier om gewoon wat minder muziek fotos of apps mee te nemen.

Ik heb deze week nog een dik uur 4K gedraaid met mijn telefoon, en vandaag zal ik ongeveer 90 mn. doen.

Dat ga je niet trekken binnen je 32 GB.

Maar als je alleen af en toe een fotootje neemt, je muziek voornamelijk online afspeelt, en je navigatie is Google Maps, dan gaat dat prima met 32 GB. Houdt er wel rekening mee dat je geen enkele uitbreiding kunt doen. Misschien is straks 32 GB wél ietwat weinig?

De laagste versie van de iPhone is enkel voor mensen die die telefoon eigenlijk maar op minimaal gebruiken… En waarvan ze weten dat die voor veel anderen snel tegen zijn max capaciteit zal aanlopen en daarom sneller outdated zal zijn.

Alleen al voor doorverkoopwaarde en het milieu zou je altijd minstens de tweede optie moeten nemen…

En ik vraag mij altijd af - als Apple dan die 16gb phones nu massaal zou binnenkrijgen, kunnen ze daar niet voor een paar tientjes 65GB inzetten en als refurbished vorig topmodel terug verkopen?

Moet goudmijntje zijn

@melle, daar ben ik het niet mee akkoord
ik heb de 6S met 16gb en heb nog ruim overschot

dat is afhankelijk van verschillende factoren

  1. iPhone gebruik.
    a. heeft u veel grote apps?
    b. maakt u veel foto 's
    c. zet u veel muziek op u iPhone? of gebruikt u streaming?

  2. heeft u een mac?
    dan kan u binnenkort gebruik maken van nieuwe trucks in de combinatie osx en iOS. optimaal gebruik van opslag. zo zorgt iCloud ervoor dat weinig gebruikte bestanden verplaatst worden van u iPhone naar u mac. Let wel. dit zal pas zo zijn wanneer u upgrade naar de nieuwe osx. dat is waarschijnlijk ten vroegste voor eind september

Dat klopt niet helemaal, ‘Optimized Storage’ is inderdaad een nieuwe macOS Sierra feature. Maar er worden geen bestanden verplaatst van iPhone naar Mac. Het is wel zo dat iOS 9 al ‘Optimize iPhone Storage’ heeft voor foto’s die hiermee naar iCloud verplaatst worden. En in iOS 10 gaat dit ook voor iTunes muziek werken. Dat helpt dus allemaal wel iets om je opslag behoefte wat te verminderen maar heeft uiteraard ook nadelen. Geen internet en tóch net dat ene nummer willen horen of die ene foto willen zien? Jammerr…

@steveB - dan ben jij voor mij echt wel een light gebruiker!
Want ik zeg niet dat 16GB niet genoeg kan zijn, maar een juiste visie zou ik vinden - een minimum toepassen wast past voor minstens 50% van de mensen en nu kiest Apple uiteraard voor een minimum dat telkens maar voor max. 10% 15% van de mensen tijdens hun eerste twee jaar geen probleem vormt, zelf mijn opa liep na een goed jaar tegen zijn 16GB limiet aan…

Misschien handig om dingen een beetje in perspectief te nemen:

Voor 110 euro extra heb je 4X zoveel geheugen. Uitgaande van twee jaar gebruik, kost dit je dan 4,58 euro per maand. Niet echt heel veel geld dus. Ik zie echter dat je huidige toestel een iPhone 5 is; dan kun je dus ook uitgaan van 4 jaar gebruik en kost de extra 96Gb ruimte je dus 2,29 euro per maand.

Kortom, voor heel weinig geld per maand bespaar je jezelf de onzekerheid en mogelijke onhandigheid van te weinig geheugen. Want van één ding kun je op aan: alles op je iPhone (apps, muziek, foto’s, video’s, etc.) gaat steeds meer ruimte innemen.

@NielsDam

hen inmiddels wat research gedaan.
ik las dat het 4k film met je iphone 7 ook al veel opslag in beslag neemt.

40 min video in 4K kost je 16 GB aan geheugen. Ik neem aan dat als je in dat formaat kan filmen je niet je telefoon op een lagere resolutie gaat zetten :slight_smile:

voor foto’s in RAW las ik dat het MB per foto tussen 20 t/m 30 MB ligt.

[quote=keesx url=http://www.onemorething.nl/community/topic/32-gb-genoeg-voor-iphone-7-gebruik-2/#post-2994588 time=1473459789]ik heb nu een iphone 5 32GB waar ik nog 6 gb op over heb…

gebruik nu ongeveer 10GB aan muziek 3,5GB apps 6GB foto’s 1,79 overig

weet jij hoeveel IOS10 in beslag gaat nemen?[/quote]

Volgens mij was het al allemaal duidelijk toen je iets meer aanvullende informatie verschafte, bij je tweede reactie.

6GB (vrije ruimte) groei over de komende twee a drie jaar is gewoon te weinig. Kijk alleen al eens naar het verschil in specs. iPhone 5 heeft geen Live Photos optie en een ruk camera. Nu koop je mogelijk een iPhone 7 met een 26 keer betere camera waardoor elke foto/screenshot die je neemt meteen bijna dubbel zo groot zal zijn. Het scherm is ook nog eens groter, elk filmpje dat je maakt is meteen veel zwaarder (4K/Full HD shit) en dan hebben we het niet niet over de Live Photos knoei want natuurlijk heel erg hip is maar ook veel geheugen inneemt.

Kortom. 128GB is jouw telefoon of je moet al eens gaan huishouden in de manier waarop je een telefoon gebruikt, maar meestal willen mensen dat niet want verandering is slecht.