3d strepen in after effects

Weet niet of dit niet te ver afdwaalt van 'Apple', maargoed...

Ben inmiddels zover dat ik de kunst van 't laten groeien van planten enzo a la mtv onder de knie heb, dankzij een paar nuttige tips die me via applemotion.com naar de google usergroup stuurde, waar tutorials stonden!

Nu wil ik een 3d regenboog maken, maar ben nog niet zover dat ik ook de 3d omgeving en de camera optie onder de knie heb…

Na een uurtje googlen en nog geen antwoord ben ik naar hier gegaan met de hoop hier iets wijzer te worden… hopelijk niet te diepgaand after effects, maar het proberen waard!

Wie heeft er ervaring met 3d strepen maken in after effects? Ik bedoel daarmee dat een streep getekend wordt die bijv van links naar rechts, en dan ineens schuin naar je toe, dan weer naar links, naar achteren enz…

volgensmij is hier een filter voor 3d stroke genoemt. kan je trouwens ff een link naar die tutorials hier neerzetten.. ben wel benieuwd. Succes

http://groups.google.com/group/motionprojects/browse_thread/thread/6d42ee89ac3da83d/e0eebb76ca406edd#e0eebb76ca406edd

heb idd net die plugin gedownload, maar volgens mij kan je daar geen eigen ‘skin’ aan geven…

Ik snap de vraag toch niet helemaal, maar als je in After Effects op een laag gaat staan en er met je rechter muisknop op klikt kun je kiezen voor 3D layer. Dan staan er onder NEW een hoop cools, zoals camera's en lichten. De gebruikelijke AE sliders geven de variabelen aan. Als je iets specifieks wil weten moet je dat even posten. Om die MTV meuk te maken helpt het ook om in de ene Composition te maskeren, en die in een nieuwe Composition te slepen waar je er met je camera in/om/door/langs kan. Succes.

Heb even iets gemaakt... voor de lol ja. [url=http://media.putfile.com/test9165]Just a test![/url]

Ken je deze:

http://www.ayatoweb.com

En klik dan even op English.

Die man doet me toch mooie dingen, misschien zit er iets voor jou bij.

Frans

[quote:b1465a9e81="huinkroese"]Heb even iets gemaakt... voor de lol ja. [url=http://media.putfile.com/test9165]Just a test![/url][/quote:b1465a9e81]

he top man, zeker cool maar tis niet wat ik zoek, dat wat je daar doet dat snap ik hoe 't in z’n werk gaat…

ik ga ff een voorbeeldje zoeken om 't wat duidelijker te maken, geef me ff… :slight_smile:

ayatoweb.com is super, maar vooral flashy effects, die je met motion veeeel makkelijker maakt dan in after effects zelf te composen…

ik denk aan de videoclip van 'cassius - cassius ‘99’ maar krijg die niet te pakken, ik ga ff wat voorbeelden zoeken, en zal 't snel posten!

http://www.astralwerks.com/cassius/video.html

check de videoclip van ‘The Sound of Violence’ en zie die strepen…

nu ik 'm nog een keer bekijk, wat een geweldige videoclip blijft 't toch he!? 8)

Denk toch dat je om dat soort dingen precies te kunnen doen met een 3d programma moet werken. Helaas. AE reikt wel ver maar houdt op 3d ook eens op. En ja een te gekke clip en ook een te gek nummer.

edit ff spelfout eruit gehaald

[quote:1cdc3d58f9="Rutger1981"]Denk toch dat je om dat soort dingen precies te kunnen doen met een 3d programma moet werken. Helaas. AE reikt wel ver meer houdt op 3d ook eens op. En ja een te gekke clip en ook een te gek nummer.[/quote:1cdc3d58f9]toen 3fm met een nieuw logo kwam en nieuwe huisstijl hadden ze ook zo'n mooie commercial waarin allemaar getekende lijnen in 3d om mensen gingen en 'leefden'... hijs nu offline bij de 3fm site, ben 'm aan het zoeken!

Zag toevallig gisteren het portfolio van de maker! http://www.nandocosta.com/ Daar staat het 3fm filmpje ook op.

[quote:cd1e2d6037="huinkroese"]Zag toevallig gisteren het portfolio van de maker! http://www.nandocosta.com/ Daar staat het 3fm filmpje ook op.[/quote:cd1e2d6037]top!

Maar dat zijn de ‘3d strepen’ waar ik 't over had… enig idee hoe dat gemaakt wordt?

Goed, was ik weer... Het bedrijf [url=http://trapcode.com/] Trapcode[/url] maakt dus hele geile (pardon my French) pluggins voor After Effects. Te koop voor $99,- per pakket en ongetwijfelt te vinden op een niet nader te noemen peer2peer programma naar keuze.

[quote:d99ee072e3="huinkroese"]Goed, was ik weer... Het bedrijf [url=http://trapcode.com/] Trapcode[/url] maakt dus hele geile (pardon my French) pluggins voor After Effects. Te koop voor $99,- per pakket en ongetwijfelt te vinden op een niet nader te noemen peer2peer programma naar keuze.[/quote:d99ee072e3]

dat is dus al een tip die ik aan het begin heb gegeven : 3d Stroke is namelijk van Trapcode… en uhm er bestaat zoiets als een box serialz… waar er heel veel in staan.

Scuse me, niet gezien. Zit er net even mee te spelen en is supervet! Echt een tegekke plugin! En dat rooie kruis wat er overheen zit krijg je wel héél makkelijk weg... :wink:

Whoww, zat net de website te bekijken van http://www.nandocosta.com/. Hij is volgens mij de Ronaldinho van motion graphics! Echt heel vet!

Met name de Motorola MTV spots… In de tweede spot zie je een soort zwarte bomen groeien. Iemand enig idee waarmee dit is gedaan? Kan volgens mij niet alleen met 3D stroke. Althans ik kan niet ontdekken hoe je dit soort vormen krijgt. Na verloop van tijd verandert de vorm ook nog eens.

Ook de highlights of shine effects op deze “bomen” zijn heel cool. Zal ook wel heel ingewikkeld zijn?

[quote:29883dd773="Groovy"]Whoww, zat net de website te bekijken van http://www.nandocosta.com/. Hij is volgens mij de Ronaldinho van motion graphics! Echt heel vet!

Met name de Motorola MTV spots… In de tweede spot zie je een soort zwarte bomen groeien. Iemand enig idee waarmee dit is gedaan? Kan volgens mij niet alleen met 3D stroke. Althans ik kan niet ontdekken hoe je dit soort vormen krijgt. Na verloop van tijd verandert de vorm ook nog eens.

Ook de highlights of shine effects op deze “bomen” zijn heel cool. Zal ook wel heel ingewikkeld zijn?[/quote:29883dd773]dat bomen en planten laten groeien is helemaal niet met 3d stroke…

deze ‘boom’ is idd weer ff een stapje verder, hij lijkt wel van rubber ofzo!

Maar met 3d stroke maak je bewegende lijnen, wil je bloemen en planten e.d. heb je een psd file nodig die je totaal ontleedt in verschillende lagen, die je dan weer stuk voor stuk doormiddel van maskers en scalen laat groeien!

Dit is toch meer dan gewoon een PSD file? Waarschijnlijk een of ander 3D programma. Het ziet er in ieder geval niet simpel uit...

[quote:6f514b9e2c="Groovy"]Dit is toch meer dan gewoon een PSD file? Waarschijnlijk een of ander 3D programma. Het ziet er in ieder geval niet simpel uit...[/quote:6f514b9e2c]nee deze niet lijkt mij, ben erg benieuwd, maar de gemiddelde bloem of andere tak wel... :)

Vind de Motorola graphics een beetje druk... maar die boom van stroop lijkt me inderdaad een of ander 3D programma... ookal staat onder het filmpje "2D Animation"... Effe wat anders, voor diegene die ze nog niet kenden: [url=http://www.shilodesign.com]Shilo[/url]Design. Hun werk is een beetje gelikter dan dat van Herr Nando, maar ook o zo lekker! Voor het onderdeel "Expirimental Work" is een enorme aanrader.