3D voor Mac OSX ?

Zijn er goede 3D programma's voor osx ?

:finderoud:

eh.....kijk eens op dit onderwerp :? : [url]http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=17335&highlight=[/url]

[quote:ae6cdbbdf6="Macosx"]Zijn er goede 3D programma's voor osx ?

:finderoud:[/quote:ae6cdbbdf6]

de waslijst lengt… veel appz juist gekkie !!! (maya is sowieso goed)

:apple: :innocent:

Maya is goed, maar nogal high end wat betreft systeem eisen en ingewikkeldheid (en prijs). Voor mij is een zeer goede app. Cinema 4d van Maxon http://www.maxon.de met een redeliljke instapprijs van ongeveer 600,- Daarna zijn er losse modules bij te kopen. Cinema4D is redelijk mathematisch ingesteld qua interface, dus wellicht zijn er meer intuitieve alternatieven.

...

ok, bedankt voor de link.

:finderoud:

En nog een zinvolle [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15505]topic[/url]

ik werk nu een jaar heel fanatiek met maya, en dat is echt super, in het begin snap je er echt de ballen van, het hhefd zelfs wel een tijdje geduurt voordat ik die ballen ijnderlijk op m'n scherm had, maar dan vind je op eens een site met allemaal video tutorials, en dan begint het echte werk. op de site van maya kan je zelfs eeen gratis versie van maya downloaden, en dat is gewoon een vol werkende versie, dus die moet je gewoon even downloaden op http://www.alias.com/eng/products-services/maya/maya_ple/index.shtml , en je moet even op http://www.digital-tutors.com/digital_tutors/index.htm kijken, want daar staan heel veel video tutorials op, waar je de eerste maanden nog wel zoet mee bent.

Er zijn zeker wel een paar goede 3d pakketten. Ligt er heel erg aan wat je er mee wil gaan doen welke dan het meest geschikt is voor jouw.

Ik ben zelf de 3d wereld in gestapt met ‘Hash Animation Master’ (www.hash.com) dit pakket richt zich vooral op character Animation. Het pakket kost maar $300,- maar is echt een volwaardig pakket. Mijn Icon heb ik bv hierin gemaakt. Naadeel is dat het pakket redelijk onbekend is en hier dus niet zo makkelijk werk mee kunt vinden bij een 3d bedrijf.
Ben nu met Maya bezig. maar als je net met 3d gaat begginnen raad ik je dit pakket niet aan. Maar is natuurlijk wel een super pakket.
Het meest gangbare pakket op het moment is denk ik ‘maxon Cinema4d’. die hierboven al is besproken.
Natuurlijk zijn er ook nog hele goede 3d pakketten als: Newtek Lightwave en Electric image