4 jpg samenvoegen tot 1...?

Ik wil 4 jpgs samenvoegen tot 1... zodat wanneer ik die ene in voorvertoning open deze , rechts in het miniatuur balkje alle 4 te zien zijn...

Selecteer bij het openen alle vier de bestanden (shift ingedrukt houden) en openen maar :D

maak er met photoshop een animated gif van , als je dat open heb je ook de apparte foto's rechts ... :wink:

Ik heb even geen Photoshop bij de hand en kan het nu niet checken maar je kunt volgens mij bewaren als .pdf met meerdere pagina's. Dus elk fotootje wordt een 'pagina'. Openen met 'Voorvertoning' en je hebt wat u vroeg.

[quote:e7758ac0f7="Renetta"]Selecteer bij het openen alle vier de bestanden (shift ingedrukt houden) en openen maar :D[/quote:e7758ac0f7]

precies! :lol:

Samenvoegen kan niet maar je kan wel (wat de rest al suggereert) alle vier bestanden samen in éém keer open met Preview. Dan krijg je de situatie zoals je wilt. Alleen 'die ene in voorvertoning openen' zoals je suggereert kan alleen als je er een PDF bestand van maakt. Je kan dit doen met Acrobat maar je kan misschien ook simpelweg het Mac OS zelf proberen. Ik heb het niet zelf geprobeerd en weet het dus niet zeker maar ik zou gewoon proberen 'Print' te kiezen an dan heb je (in Panther) onderaan de optie 'Maak PDF' o.i.d. Misschien dat dit iets voor je is?

In Photoshop CS: *Bestand -> Automatisch -> PDF-presentatie *In dit venster bij 'Bladeren' de bestanden selecteren die je nodig hebt (vervolgvenster spreekt voor zich, na selecteren op openen klikken) *Aanvinken bij Uitvoeropties: Opslaan als •Document met meerdere pagina's *Klik op 'Opslaan' *Bestandsnaam invullen en een lokatie selecteren waar hij bewaard moet worden... KLAAR!

Mocht het bestand een Acrobat-icoon geven en in AcrobatReader openen maar je wil met Voorvertoning werken:

  • :apple: -i op icoon
    *In infovenster ‘Openen met’ kiezen voor ‘Preview’ (= Voorvertoning) en klikken op ‘Gebruik dit programma om alle documenten van dit type’.

Plezier ervan.