40 GB uit iTunes bibliotheek plots verdwenen.

Gisteren heb ik nog een nummer gekocht via iTunes. Ik start vandaag mijn iTunes op en heel mijn bibliotheek is volledig leeg (40 GB aan muziek). Hoe kan dit? Dit is eigenlijk wel de eerste keer dat ik problemen heb met iTunes maar dan wel serieuze. Kan iemand mij helpen?

'k Neem aan dat enkel de metatags verdwenen zijn maar dat de muziek nog op je toestel staat? Zoek even naar de "library.xml" en sleep die terug in iTunes.

Staat er niet toevallig een raar teken ik het zoek veld ? :innocent:

Blijft hetzelfde. Mijn muziek staat nog wel op de harde schijf, dus die is gelukkig niet verdwenen. Erg straf vind ik.

[quote:eed689a75b="cordi"]Blijft hetzelfde. Mijn muziek staat nog wel op de harde schijf, dus die is gelukkig niet verdwenen. Erg straf vind ik.[/quote:eed689a75b]

Hmm… dan denk ik dat je ze gewoon terug zult moeten importeren. :?

OK. Bedankt! Dit is ook een Windows computer. Waarschijnlijk is dat de oorzaak! Weeral drie verknoeit aan die computer. Ik denk dat ik binnenkort 78 toeren platen ga spelen!

Sowieso altijd een back-up hebben.

[quote:17b502f33f="cordi"]Blijft hetzelfde. Mijn muziek staat nog wel op de harde schijf, dus die is gelukkig niet verdwenen. Erg straf vind ik.[/quote:17b502f33f]

Helemaal niet straf…
Alle gegevens over je bibliotheek worden centraal in 1 of 2 bestandjes opgeslaan. Als er nou toevallig eens iets foutloopt en er wordt op een foutieve manier naar dat bestand geschreven en de internet structuur is niet meer zoals het hoort, of het bestand wordt per ongeluk verwijderd. Dan lijkt het voor iTunes alsof de muziek erniet meer is, terwijl ze gewoon nog op je harde schijf staat omdat vanuit dat bestand slechts verwezen wordt naar de muziek.