5.1 op Powerbook ?

Oi, Ik ga binnenkort een Powerbook kopen. Nu heb ik hier een 5.1 systeempje staan. Kan ik dat er dan zomaar op aansluiten en 5.1 geluid hebben? Ik wil graag een beetje meer info aub.

Bij voorbaat dank, een apple noobie :slight_smile:

EDIT, even vergeten te zeggen: het gaat hier om een 12" Powerbook zonder Superdrive. Het 5.1 systeem is een Hercules XPS 510, dsu een met gewone aansluitingen ( oranje, groen, zwart )

Dat moet gewoon kunnen hoor, maar ik ben bang dat je er alleen stereo uit krijgt ( zware stekker zijn de voorste 2 boxen als het goed is... )

[quote:f1cadb05ae="Spectrious"]Ik ga binnenkort een Powerbook kopen. Nu heb ik hier een 5.1 systeempje staan. Kan ik dat er dan zomaar op aansluiten en 5.1 geluid hebben?[/quote:f1cadb05ae]

Nee, een Powerbook heeft alleen een stereouitgang. Je kunt er wel een USB-apparaatje aan hangen: http://shop.store.yahoo.com/lovemacs/ha01.html

Hmm, ben nie tech tvan plan om evenveel als men 5.1 nog eens extra uit te geven aan een USB soundcard waarvan de kwaliteit wss zelfs laag is.

USB geluidskaart?

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=34124

Je nu ik er over nadenk, ik zal dat gebruiken om muziek op te nemen, dus met zo'n externe geluidskaart zal dat niet volstaan. Beter zou zijn om van de eerste keer te gaan kijken om een Geluidskaart op Firerwire met Line in etc. te kopen. Maar waar moet je daarnaar in godsnaam beginnen zoeken? :(

Mss zoiets?
link naar applestore
Da’s een MBOX met pro tools erbij. Is mss wel interessant. Iemand ervaring hiermee of met andere gelijksoortige producten?

http://www.griffintechnology.com/products/firewave/

zou dit voldoen?

HS-L

[quote:dffeddbac8="HS-L"]http://www.griffintechnology.com/products/firewave/

zou dit voldoen?

HS-L[/quote:dffeddbac8]
mss wel ja, ziet er toch wel al degelijk uit.
Ik weet niet wat ik zal kopen, ben totaal neit vertrouwd met zo’n producten.

M-audio heeft hele mooie USB geluidskaarten met 5.1 geluid. betere kwaliteit dan ingebouwde powerbook sound ook.

[quote:fc68e7c33e="markclausing"]M-audio heeft hele mooie USB geluidskaarten met 5.1 geluid. betere kwaliteit dan ingebouwde powerbook sound ook.[/quote:fc68e7c33e] Vraag me af of die goedkoper is dan deze [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/67217]Creative[/url] voor nog geen 90 euro. Geluidskwaliteit zal bij beide oplossingen wel optimaal zijn lijkt mij.

Op de 17" powerbook zit wel een optische geluids ingang/uitgang.

Het kost wat maar dan heb je ook wat :wink:

[quote:9ad3e2b433="Hugoengels"]Het kost wat maar dan heb je ook wat :wink:[/quote:9ad3e2b433] Iemand die graag een 12" wilt, kiest daar niet zomaar voor. Vaak omdat deze goedkoper is dan de grotere modellen, maar ook omdat de 12" een stuk handzamer en makkelijk mee te nemen is dan de 15 of 17 inch.

[quote:47e4254ed0="Napsju"][quote:47e4254ed0="Hugoengels"]Het kost wat maar dan heb je ook wat :wink:[/quote:47e4254ed0] Iemand die graag een 12" wilt, kiest daar niet zomaar voor. Vaak omdat deze goedkoper is dan de grotere modellen, maar ook omdat de 12" een stuk handzamer en makkelijk mee te nemen is dan de 15 of 17 inch.[/quote:47e4254ed0] exact :D

Ik zal wel echt nog moeten kunnen kiezen :frowning:

Trouwens om muziek et bewerken en beetje aan te passe of live opnemen, is Garageband daar geschikt voor?

Garageband is helemaal perfect als je wat wilt opnemen en wat wilt bewerken. Als je veel uitgebreider wil gaan zal je eerder iets nodig hebben als Logic (Express). Ik heb zelf een Externe Firewire-geluidskaart van M-Audio, en die ben k gaan halen bij Key-music in Sint-Niklaas . Daar hebben ze en weten ze sowieso veel van zulke dingen, en zullen je ze zeker kunnen verderhelpen . [url]www.keymusic.be[/url]

[quote:34813302bc="Lord_spianoman"]Garageband is helemaal perfect als je wat wilt opnemen en wat wilt bewerken. Als je veel uitgebreider wil gaan zal je eerder iets nodig hebben als Logic (Express). Ik heb zelf een Externe Firewire-geluidskaart van M-Audio, en die ben k gaan halen bij Key-music in Sint-Niklaas . Daar hebben ze en weten ze sowieso veel van zulke dingen, en zullen je ze zeker kunnen verderhelpen . [url]www.keymusic.be[/url][/quote:34813302bc] Hé bedankt, aangezien roeselare dichter is zal ik daar eens informeren. Hartelijk bedankt.

Vriendelijke forumhangers hier :wink:

Ik weet niks van 5.1, maar wel dat M-audio erg goede firewire kastjes heeft voor opnamen e.d. Daar van zeg ik kost wat maar heb je ook wat. Voor opnamen gebruik ik gewoon nog lekker mijn input uit mn 12' pb voor mij voldoet dat momenteel. Dus waarom niet gewoon zo'n flut creative dingetje kopen, waarom wil je trouwens 5.1?

Ik wil muziek kunnen opnemen maar mobiel zijn ook. Dus een notebook die toch redelijk krachtig is voor kleine opnames. Dan na het opnemen zou ik het thuis verder willen bewerken. Om te luisteren wil ik graag ook 5.1 omdat dat mooier is :P

Maar ik heb een andere oplossing, ik heb hier een PC met Win Xp op staan en zal hem samen met mijn Powerbook dan in een netwerk zetten. Afgewerkte nummers kan ik dan rechtstreeks beluisteren op PC.