5 redenen waarom iOS beter is dan Android

Is iOS beter dan Android? Daar zijn de meningen over verdeeld. Toch geven we 5 redenen waarom de iPhone wél beter is.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Ik mag mezelf toch wel in het Apple-kamp zien, maar… really?

Wanneer is dit artikel geschreven? 10 jaar terug? Alle punten waarmee de auteur komt zijn inmiddels wel achterhaalt, tot en met het hele hand-off idee aan toe.

Het enige punt waar de auteur enigszins gelijk in heeft, zijn de trage(re) systeemupdates. Maar met de frequentie waarmee Apple deze uitvoert, zijn dan weer gevoelig voor bugs. Pas na versie 1 of 2 is er fatsoenlijk mee te werken. Bovendien zijn functies vaak (nog) niet beschikbaar bij het uitkomen of zijn deze aan andere landen dan Nederland voorbehouden.

Bloatware kun je wissen, maar er zitten in iOS ook voldoende overbodige, al dan niet onderhuidse, software waar je op je iPhone prima zonder kan. Gelukkig zijn die met ingang van de laatste versies iOS ook weer vanaf te gooien, maar dat is lang niet zo geweest. Ga een gratis spelletje spelen op je iPhone, dan merk je pas dat advertenties ook op de iPhone goed vertegenwoordigd zijn.

Wat is pas echt mis in dit artikel, is het gevaar dat je besmette software eerder op je Android toestel kan installeren, dan dat bij iOS het geval is. Er worden regelmatig gratis apps aangeboden buiten de Google Playstore om, waar je liever verre van blijft. Kleine uitglijder dus, dit artikel. Of op zijn minst achterhaalt.

Ik zou liever een echt artikel zien, waarin alle iOS functionaliteit 1:1 wordt vergelijken met die van Android en of het mogelijk is op het ene of andere toestel met behulp van externe software, diezelfde functionaliteit te bereiken. Want iOS heeft functies, die Android niet heeft, en vice versa.