64bit vraagje

Ok, die G5 is leuk én 64bit dus ... panther zal ook wel 64bit zijn (om volop gebruik te kunnen maken van de G5) maar ... G3/G4 zijn 'maar' 32bit dus ... komt er ook een 32bit versie van panther (?) en wat met de andere apps (Apple wil mensen stimuleren om voor de G5 te ontwikkelen => 64bit programma's) komen die dan ook in 2 'versies' of gewoon in 32bit zodat ze zeker overal kunne draaien (tot Apple volledig is overgeschakeld op 64bit dus geen G3/G4 meer) of gaan er binnekort zoveel 64bit apps zijn zodat ge met een G3/G4 niet meer mee kunt doen?

Wat denken jullie erover? Ik denk dat het wel moeilijk zal zijn om 32bit én 64bit machines samen te ondersteunen (hoe was het om van 16bit naar 32bit te gaan - ik was nog veel te jong in die tijd)

Alvast bedankt voor jullie meningen/info/reacties/e.d.

Er komt maar 1 versie van panther (eigenlijk 2 , want er is natuurlijk ook nog de server versie). Panther kan op 64 bits draaien, maar heeft ook een fall-back optie zodat hij terug kan schakelen naar 32 bits. Heel veel mensen hebben nu ook al de developer preview van Panther op hun G3 en G4 staan!

Verder zullen nieuwe programma’s van apple natuurlijk alleen op Panther kunnen draaien, omdat panther dan natuurlijk beter verkocht word.

Op een G3 kan je ook dezelfde spellen spelen als op een G4!
Je kan dus ook je G4 spellen spelen op een G5.
Als dit niet zou kunnen, dan zou panther maar tientallen programma’s hebben waarmee het kan werken!
Later komen er wel programma’s die alleen op 64-bits computers kunnen worden geopend. (Of in ieder geval heel veel snelheidswints zal leveren) Dit zal waarschijnlijk alleen over de zwaardere programma’s gaan zoals Adobe Photoshop en dergelijke.
(Photoshop 8 zal nog wel op je G3 kunnen, maar al niet meer in OS 9 omdat het is herschreven in cocoa )

Greetz Dennis

Bedankt