72 GB kwijt ?

Ik heb een nieuwe harde schijf gekocht voor mijn DP 533 Mhz G4. Deze harde schijf is 200 GB groot en als ik hem in mijn G4 stop nog maar 128 GB :grrr: Is dit normaal? Kan dit "ouwe beessie" niet meer weergeven? Of heb ik misschien een probleem? :?

Ik heb daar al heel veel over gelezen op dit forum! Het komt doordat jou G4 maximaal 128 GB kan aanspreken. Dit is op te lossen met een programmaatje, weet alleen niet meer welke. Beetje Googlen?

Misschien in 2 partities van 100 GB delen?

Gewoon een beetje Googlen heeft me tot het volgende geleid: [url]http://www.google.com/search?q=g4%20hd%20128%20GB[/url] [url]http://www.computing.net/mac/wwwboard/forum/10891.html[/url] [url]http://www.macosx.com/content/faq.php/q1179/Add-a-Hard-Drive-to-G4-Powermac.html[/url]

Waren nog veel meer nuttige hits…
Succes!

2 oplossingen : 1 koop een nieuwe IDE controller . : duur en omslachtig ! 2 koop een firewire behuizing :goedkoper en makkelijk

Alle firmware updates zijn geïnstalleerd?

Dit probleem heeft te maken met de ATA bus. De enige interne oplossing is een pci kaart. De prijs valt wel mee hoor! Bovendien kun je er twee schijven aan hangen. Dat geeft dan totaal 4 schijven in de G4. Partitioneren helpt niet.