Aanmeldtijd MSN

De laatste tijd heb ik meerdere pogingen nodig om in te loggen op MSN met Microsoft Mac Messenger. Het programma geeft dan aan: "De service is niet beschikbaar". Als ik het een aantal keer opnieuw probeer lukt het uiteindelijk wel om in te loggen.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Zou Microsoft misschien bezig zijn met samenvoegen van die twee verschillende MSN protocollen tot één protocol, zodat Mac gebruikers dalijk ook gebruik kunnen maken van de webcam? (Zie: http://blogs.msdn.com/macmojo/archive/2006/09/27/774149.aspx )

Ik heb maar met 1 programma last op mn computer en dat is nou toevallig een programma van microsoft.

Ik heb het de laatste tijd ook zeer vaak dat ik met dergelijke problemen geconfronteerd word. Ik hoor ook van veel windows gebruikers dat dit programma vaak slecht of moeilijk functioneert.

Van de toekomst van msn weet ik spijtig genoeg absoluut niets.

Yep,heb ik ook last van.

Nogmaals de vraag. Wat is nou het beste alternatief voor MSN? Welk programma biedt de meeste stabiliteit en webcam ondersteuning?

that s Mercury zit ook cam optie op :baby:

Ziet dat er ook mooi uit? iChat of Adium-like?

Het fijnste vind ik toch nog altijd Adium.. Enorm stabiel, kan je helemaal aanpassen; werkt enorm vlotjes maar.. geen webcam of audio. Mercury heeft dat wel maar daar werk ik helemaal niet graag mee. En 'k vind het er ook enorm lelijk uitzien en helemaal niet zo stabiel als Adium. Voor video/audio gebruik ik dan tegelijk skype of zo, aangezien ik toch al vrij veel mensen kennen die het hebben.

Ik gebruik ook Adium. Microsoft Messenger is er een paar weken terug uitgegaan. I discoverd Adium :D

Ik heb het ook. Gewoon volhouden en dat doet hij het. Als het nog een poos zo gaat dan ga ik uiteindelijk wel naar een ander, maar nu bevalt met msn prima (zeker omdat het universal is inmiddels).

Ik gebruik Amsn..perfecte vervanger van de normale MSN naar mijn mening :)

ik ben redelijk tevreden van mercury messenger...

maar sinds een tijdje moet ik ook 2 x inloggen, geeft altijd foutmelding:
IOException: java.net.SocketException: connection reset

iemand een idee?

Ik heb ze allemaal geprobeerd, behalve Proteus. Die moet ik eigenlijk nog een kans geven. Mercury is traag als dikke stront. Adium gebruik ik op mijn iBook, omdat het handig, snel en stabiel is en omdat ik geen webcam bij m'n iBook heb. En aMSN gebruik ik op de iMac, want ik vind het ontbreken van de webcamfunctie in Adium, als je dan toch een iSight hebt, volkomen ruk. Wel even zoeken tussen de leverbare skins, want standaard ziet het er niet uit, maar snel issie wel, zeker met aanmelden. Messenger 6.0.1 zit er wel op, maar aanmelden duurt vreselijk lang. Eigenlijk moet die zooi er gewoon af.

Ik gebruik meerdere chat netwerken, Skype, Yahoo ICQ MSN. Voor MSN op de Mac gebruik ik aMSN of anders adium. Fijn dat aMSN webcam ondersteunt.

Tsja, mocht je echt optimale performance willen dan moetje allemaal iChatters als contactpersonen hebben. Want iChat werkt in mijn ogen het beste. Maar wil je MSNners in iChat dan moet je Jabberen en dat werkt wel aardig (je hoeft namelijk maar 1 programma te openen), maar niet zoals MSN in mijn ogen. Nadeel is dat je niet als 'offline weergeven' kan aanmelden om even te checken of er mensen online zijn waar je ook mee wil praten en dat je onderschriften met Jabber niet ziet.

Daarom blijf ik dus iChat en MSN messenger naast elkaar gebruiken.

[quote:e7f9688489="vic"]ik ben redelijk tevreden van mercury messenger...

maar sinds een tijdje moet ik ook 2 x inloggen, geeft altijd foutmelding:
IOException: java.net.SocketException: connection reset

iemand een idee?[/quote:e7f9688489]

Je java updaten via Software Update in Mac OSX en de laatste beta van Mercury Messenger downloaden. Dit probleem had ik ook, nu gebruik ik Mercury Messenger RC1 en die heeft dat probleem niet meer. Werkt prima!

Adium zou perfect voor mij zijn, alleen is er één slecht punt: MSN smileys worden niet weergegeven als MSN smileys, maar als Adium smileys. Ik weet dat je een MSN smiley pack kan downloaden, maar dat werkt gewoon erg slecht, omdat de smileys hoofdletter gevoelig zijn. Als je dus ":P" typt, verschijnt er geen smiley, je moet ":p" typen. Erg lastig, want ik ben het eerste gewend.

Tuurlijk zijn er prima alternatieven voor MS Messenger, maar het is raar dat velen - en ik ook - pas de 2e keer gehoor krijgen bij messenger. Da' was eerst nie!

....dus gewoon mercury dan lukt het wel met de poppies :beret:

www.mercury.to

@ Kevin, bij mij doettie dat wel gewoon. Heb je bij je instellingen bij emoticons wel MSN animated staan?

Ik blijf die hard MSN Messenger user! Ik blijf geduld hebben en blijf hopen dat ze gewoon even de Mac versie een flinke update geven!