Aanschaf nieuw beeldscherm

Hallo,

Ik heb sinds een tijdje een nieuwe PowerMac en ik ben nu op zoek naar een goed beeldscherm hiervoor. Ik hoor sommige mensen zeggen dat ik perse een LaCie moet hebben (voor grafisch werk, kleuren beoordelen bij foto’s etc etc)
Maar zelf voel ik eerlijk gezegd meer voor een LCD scherm. Kan iemand mij misschien hierover adviseren? Is het verschil tussen een ‘gewoon’ scherm en een flatscreen qua kleuren echt zo groot? (Kwaliteittechnisch gezien dan). En, qua LCD scherm, welke merken zijn aanbevolen en gaan goed samen met mijn PowerMac? Ik heb positieve verhalen gehoord over BenQ, Dell en iiyama…

Bedankt alvast!
Groetjes!

hmmmz, Cinema Display....?

Er is nu ook een LaCie LCD scherm dat volgens LaCie zelf net zo goed is als een CRT scherm, maar er zijn ook goede verhalen over de schermen van Apple zelf.

zie ook:

http://www.lacie.com/products/range.htm?id=10016

en:

http://www.apple.com/pro/color/workflow/

[quote:4c6c86cc3b="Applemoes"]Er is nu ook een LaCie LCD scherm dat volgens LaCie zelf net zo goed is als een CRT scherm, maar er zijn ook goede verhalen over de schermen van Apple zelf.

zie ook:

http://www.lacie.com/products/range.htm?id=10016

en:

http://www.apple.com/pro/color/workflow/[/quote:4c6c86cc3b]

Ja, die heb ik inderdaad gezien! Helaas is mijn budget iets beperkter dan wat deze schermen kosten… :cry:

dan sparen voor een cimema scherm, echt TE GEK!! in 1 woord : Fantastisch

Een dell misschien 20". Er loopt nu een actie [url=http://accessories.euro.dell.com/sna/ProductDetail.aspx?c=nl&category_id=210&cs=nldhs1&first=true&l=nl&page=productlisting.aspx&sku=24134]25% korting[/url]

Dat zijn ook zeer goede schermen. Hij heeft hetzelfde lcd paneel als de 20" cinemadisplay.

ik heb 'm ook hij bevalt goed :)

Ik heb nu ongeveer al een klein jaartje een BenQ FP931, gekocht nieuw voor 375 € ofzoiets, iets minder, en ben er zeer tevreden van, max resolutie wel slechts 1280 x 1024 , maar dat is bij alle tft's van die prijsklasse zo.

Natuurlijk als je je een cinema display 20", een kleine 800 € kan permitteren… Tja, zeker doen dan. Is echt vet goed

Thanks guys. Hier kan ik wel wat mee! :D

Als je een paar centen te besteden hebt zou ik voor de [url=http://accessories.euro.dell.com/sna/ProductDetail.aspx?sku=30909&c=nl&l=nl&cs=nldhs1&category_id=6198&first=true&page=productlisting.aspx]Dell 2405FPW[/url] gaan. Echt een enorm mooi scherm met zo'n beetje alle mogelijke aansluitingen erop die je je maar kan bedenken. Hij is ook nog goedkoper geworden: €998,65

Ik heb een 20 inch Apple Cinema Display en ben er zeer tevreden over. Zijn nu ook flink in prijs gedaald!

Hallo,

Halverwege dit jaar besloot ik na wat threads hier gelzen te hebben geld opzij te leggen voor een nieuw beeldscherm een 21" lacie electron IV Diamandtron.
Nu ik eindelijk die doekoe bijelkaar heb worden ze niet meer geleverd :cry:

Nu zijn mijn vragen:
Wat zijn goede alternatieven? ik hecht wel waarde aan de kleurechtheid maar kan ook weer niet 1300 of 1400 euro neerleggen voor de photovision line van Lacie.

Is het een ok deal om een scherm van ruim een jaar met 20% korting aan te schaffen? mijn huidige beeldscherm (ook een crt bak ) welliswaar van een vaag merk, heeft het ongeveer 5 jaar vol gehouden

Alvast bedankt