aanschaf nieuwe rMBP: advies gevraagd

goeiemiddag dames & heren,

Ik ben voornemens een nieuwe MacBook Pro Retina 13 inch aan te schaffen… Ik weet al dat ik een 13 inch, 128Gb opslag wil. Echter nog niet zeker over het RAM geheugen ( 4 of 8 GB).
Ik zal deze Mac vooral gaan gebruiken voor webbrowsing, Mail, Spotify streamen naar AppleTV, films streamen naar Apple TV3 en heel af en toe foto’s (hooguit ong 10 per maand) editten, in mijn ogen dus een redelijk “light user”. Ik houd mijn MacBook’s vaak 2 jaar in bezit alvorens deze 2e hands door te verkopen (wat tot nu toe altijd perfect gaat) en dan weer een nieuw model aan te schaffen.

Mijn vraag voor de kenners;

Kan ik met mijn gebruik, zoals bovenstaand aangegeven, toekomen met 4 Gb RAM geheugen, voor ongeveer de komende 2 jaren? (Met de wetenschap dat ik geen zware programma’s ga draaien)

Hoor heel graag van kenners en gebruikers van een MacBook met 4 Gb RAM geheugen met light use workloads.

Thanks!

Waar je ook naar moet kijken is of een 4gb versie over 2 jaar nog makkelijk verkoopt en welke prijs je er dan voor krijgt.

Wellicht krijg je er ook gewoon wat meer voor, dus het uiteindelijke verlies is dan ook minder. Verder zal ie wel sneller verkopen heb ik het idee.

Dat je het voor je eigen gebruik wellicht niet nodig hebt is dan niet helemaal de afweging, maar aangezien je werkgeheugen niet meer kan uitbreiden…

Ik zou zeker voor de 8gb gaan persoonlijk.

https://discussions.apple.com/thread/5535320
http://www.ubergizmo.com/2013/11/several-late-2013-retina-macbook-pro-owners-complain-about-wi-fi-connectivity-issues/http://thenextweb.com/apple/2011/09/02/why-is-apple-ignoring-a-wifi-issue-that-plagues-thousands-of-macbook-pro-owners/

lees eerst eens deze threads en repoprts over de wifi problemen die het laatste model MBpro heeft.
na een half jaar heeft apple nog steeds geen oplossing. het aantal gebruikers met problemen groeit alsmaar door. de machines worden er totaal onbruikbaar door.
heb er twee geprobeerd. 15 inch 2.6 1 tb a 3300 euro
allebei onbruikbaar op 2.4 ghz. dus retour gegaan naar apple.
Verbinding was zelfs langzamer dan een oude mbpro uit 2007…vaak zelfs helemaal geen verbinding met internet. dramatisch up en down speeds.

heb daarna een 2nd hand 2012 non retina hires gekocht die het perfect doet.

weet waar je aan begint dus. de tech pers pakt het nu ook eindelijk op…( behalve onze onemorething jongens helaas )

http://thenextweb.com/apple/2011/09/02/why-is-apple-ignoring-a-wifi-issue-that-plagues-thousands-of-macbook-pro-owners/

@ Nora Nora: ja, daar zit ook wat in. Bedankt voor jouw point of view in deze!

@ macha; dat klinkt inderdaad niet veel belovend. Ik zal me er eens verder in gaan verdiepen. Om nou 1300 euro uit te geven aan een machine waar de WiFi maar half van werkt, is ook wat zonde van het geld :wink: