Aantal bezoekers tellen (eigen computer als server)

Hoi,

Ik heb een eigen hompage die ik draai vanaf mijn eigen computer (als server) dus via Personal Web Sharing van Apple (Apache) waarbij bezoekers dus gewoon contact maken met mijn externe IP-adres. Is het mogelijk om ergens in mijn Mac te kijken wie wanneer contact maakte met mijn ‘Sites’ folder. Ik weet dat je ook zo’n sitestat progje kan zetten op je site, maar ik zie het liever direct zonder dat een andere site weer al mijn gegevens beheerd. Ik dacht, dit is waarschijnlijk wel mogelijk aangezien mijn computer ook de server is.

Dank, Jan Willem

Werk je toevallig met een CMS? Daar zijn veel insteekmodules voor die deze informatie bijhouden in de MySQL database.

Sorry, Martijn, ik ben een beginneling op het gebied van webpagina's, en weet dus niet wat je bedoelt. Ik heb de index.html die in de Sites map staat gewoon in Word gewijzigd om mijn eigen pagina te hebben. Dat is alles. Ging wel heel snel (5 minuten). Ik wil het ook heel simpel houden. Ik vraag me dus af of OSX ergens in console of zo een logje heeft waarop al het bezoek aan de Sites map staat, dus alle Personal Web Sharing informatie.

Heb hier Apache 1.3.34 draaien onder windows; en ik kan hier kiezen voor "Review Access log" en dan zie ik wie wanneer verbinding heeft gemaakt en wat die allemaal heeft gezien. Wel wat log om mee te werken, want het telt tienduizenden regels...

Zoek eens naar de logfiles in de Apache map oid

Ik heb op mijn site [url=http://www.bbclone.de]BBClone[/url] draaien. Het is dus wel een "sitestat progje" zoals jij dat noemt maar werkt wel alleen op je eigen site. Geen referenties naar andere sites en geen icoontje op je site. Bovendien ook een duidelijke uitleg in de installatie handleiding.

[url=https://www.google.com/analytics/]Google Analytics[/url] werkt prima naar mijn idee: geen reclame (of kleine plaatjes), vertraagt je website niet, geeft goede statestieken.. en is ook nog eens gratis! :)