Aantal mb's van foto's verlagen

Naar een site wil ik foto’s opsturen. De desbetreffende foto’s zijn iets van 3,5 mb en zij nog maar max 2 mb zijn. De programma’s die ik heb gevonden werken allemaal met pixels. Is er echter ook een programma waarbij ik het aantal mb’s kan opgeven?

Dit kun je allemaal in voorvertoning van apple doen

Open hiermee de foto’s, selecteer alle foto’s met cmd + A
Bovenin Archief > Exporteer als…
Nu kun je als je jpg kiest, de kwaliteit op bijvoorbeeld 70% zetten om de foto’s te verkleinen

Photoshop geeft de bestandsgrootte van de afbeelding weer als je exporteert „voor het web”, maar dan moet je wel dat programma gebruiken.

Met een programma dat dat niet doet, is de enige manier om te proberen: verklein de afbeelding (in aantal pixels breed en hoog) en/of bewaar hem met meer compressie (zoals Glime voorstelt) en kijk in de Finder hoe groot het bestand nu is.

Je kunt ook in Voorvertoning naar “Extra - Pas grootte aan” gaan.

In eerste instantie dacht ik dat JFL voor mij de oplossing gevonden had. Echter als ik een foto in Extra van Voortoning aanpas door de pixels voor bv de breedte aan te passen dan zie ik dat bij Nieuwe grootte het aantal bytes verminderd is tot 1,9 mb. Dat is dus precies wat ik nodig heb. Echter als ik deze foto opsla en in Finder naar de grootte kijk dan zie ik dat het geen 1,9 mb is maar 8,4 mb. Hoe kan dat?

Vreemd, werkt bij mij wel.


https://imageoptim.com/mac

Op de een of andere manier lukt het nu wel. Waarschijnlijk heb ik iets verkeerds gedaan, maar weet niet wat.

Misschien opgeslagen als tiff / png? ipv jpg