AC/DC op iTunes

Weet iemand waarom je geen AC/DC of metallica kan vinden op iTunes? :?

[quote:cf3cf6797c]News sources including CNN are reporting that Metallica has opted not to sell its songs on Apple’s newly successful iTunes 4 pay-per-download service claiming that they want to sell their entire album not just the individual songs.[/quote:cf3cf6797c] Zelfde geldt voor AC/DC.

Maar ze geven de tegenstand op.

[quote:cf3cf6797c]The American and Canadian iTunes Stores added almost all of Metallica’s catalog on July 25, 2006, ending what was arguably the most significant holdout to iTunes’ track-based sales model. [/quote:cf3cf6797c]
Nog even geduld dus…

Kiest een groep dan zelf of ze hun liedjes verkopen in de iTunes Store? Ik dacht dat het de contracten met platen maatschapijen waren die beslissen of iet wel of niet verkocht wordt...

Er zijn groepen die niet hun hele ziel aan de platenmaatschappij hebben verkocht en zelf nog wat over hun muziek te zeggen hebben.

Er zijn maar weinig bands die niet graag muziek verkopen / in de aandacht staan. En doe nou niet of Metallica een uitzondering is, want die weten nog het best goed hoe ze de media moeten bespelen. Want juist door een tijdje 'te ontbreken' en nu alsnog in iTunes te komen, krijgen ze alleen maar meer aandacht.

Of wat dacht je van die keer dat o.a. Metallica Napster aanklaagde, waardoor ze uiteindelijk uit de lucht moesten? Nee, zo sympathiek vind ik Metallica niet.

[quote:963864a98f="snipper"]Er zijn maar weinig bands die niet graag muziek verkopen / in de aandacht staan. En doe nou niet of Metallica een uitzondering is, want die weten nog het best goed hoe ze de media moeten bespelen. Want juist door een tijdje 'te ontbreken' en nu alsnog in iTunes te komen, krijgen ze alleen maar meer aandacht.

Of wat dacht je van die keer dat o.a. Metallica Napster aanklaagde, waardoor ze uiteindelijk uit de lucht moesten? Nee, zo sympathiek vind ik Metallica niet.[/quote:963864a98f]

Zou jij het fijn vinden als je eerst maanden in een studio hebt gehangen en daarna een derde je werk jat? Het is een goed ding dat Napster de lucht uit is, je kan beter voor muziek betalen. Zo word ook niet zo snel naar rotzooi geluisterd.

mzzl
Gène

Gratis bestaat niet, dat geldt net zo goed voor muziek, dat ben ik helemaal met je eens. Echter, als het aan bands als Metallica zou liggen, zouden we hun muziek nog steeds alleen op cd bij de platenzaak kunnen kopen, voor 21 euro per stuk. De kosten bij een oplage van 10.000 stuks, inclusief boekje en doosje liggen rond de 60 cent per stuk. Dat is weer het andere uiterste.

Daarom is het goed dat er iTunes (en consorten) zijn. En hoe je het ook wendt of keert, Napster heeft hier wel laten zien dat er kansen lagen voor grootschalige digitale muziekhandel, het was de pionier, de pilot van iTunes.

Als je de gemaakte kosten van iTunes en de platenzaak-cd afzet tegen de vraagprijs, dus de werkelijke materieële kosten + wat de artiesten vangen tegen wat je ervoor betaald, is de winst van de platenlabels natuurlijk nog steeds een veelvoud van de kosten, maar goed, tien euro voor een album is al een stuk beter dan 20.

Deze hoge kosten geld trouwens niet alleen voor Metallica. Ga maar eens zoeken naar Peter Gabriel albums of Pink Floyd albums. Beide zullen tegen normale prijzen worden verkocht.

De muziek handel: het is dat zo zo’n leuke producten verkopen, maar anders…

mzzl
Gène