Accu voor Macbookpro: ervaring met Mayerinc of Yanec?

Ik moet een nieuwe accu kopen voor mijn Macbookpro. Na 1007 cycles heeft ie nog maar 36% capaciteit van de oorspronkelijke 4800mAh. De originele Apple accu’s worden voor mijn model niet meer verkocht. Ik twijfel nu tussen Mayerinc en Yanec. Heeft er iemand ervaring met deze merken?

Om welk model Macbook gaat het?

meestal is goedkoop = duurkoop

zelf redelijke tot goede ervaringen met de accu’s zoals geleverd door https://www.bizzix.nl/ (geen verdere bindingen mee) wat ze voor merk leveren / leverden weet ik niet, maar die accu’s waren beter dan de goedkopere viadennis etc. ( prijsvechters marktplaats kan ik je dus niet aanbevelen.)

Verschil is wel dat de MacBook Pro van de TS al minsten 5 jaar uit productie moet zijn wanneer er geen onderdelen meer voor gemaakt worden dus daar ga je echt niet nogmaals 1000 cycles mee maken op een nieuwe batterij.

 

Als je zegt, deze computer moet nog twee jaar meekunnen dan lijkt het mij heel sterk dat de goedkoopste hoerenbatterij (wat ook gewoon een batterij is) niet twee jaar zal voldoen. Als het verschil in prijs dan 75,- is tussen een imitatie en een initiatie - die doet alsof het Apple kwaliteit is, dan zou ik altijd die goedkopere nemen omdat je gewoon niet onnodig moet gaan investeren in oude hardware en twee jaar mag elke batterij wel mee kunnen gaan zelfs de meest waardeloze batterijen.

 

 

Dank voor jullie snelle reacties.
Mijn model is 5,1, late 2008. Ik wil liever kwaliteit dan een goedko(o)p(ste). Naar aanleiding van berichten op Tweakers.net en hier kwam ik op Yanec en Mayerinc uit. Als de accu nog 2 jaar volhoudt tot ik gespaard heb voor een nieuwe macbookpro, dan ben ik al tevreden. :slight_smile:
Maar over Mayerinc is eigenlijk weinig bekend, behalve dat het bedrijf zelf zegt dat ze gespecialiseerd zijn in Mac accu’s, (in tegenstelling tot Yanec die ook accu’s voor andere apparaten produceert). Het is een Nederlands bedrijf, daarbuiten kennelijk niet bekend.

Deze reviewsite geeft echter wat bedenkingen, gezien de data en ratings van reviews:
https://www.feedbackcompany.com/nl-nl/reviews/macbook-adapter-nl/?starter=10
De site macbook-accu redirect met reviews ook naar bovenstaande link. Alledrie de bedrijven zitten op hetzelfde adres.
https://www.macbook-accu.nl/a1281-batterij-macbook-pro-extra-vermogen

Vandaar mijn vraag of iemand hier ervaringen heeft met deze merken.

@MacEs,

Specialist in Mac accu’s is nergens voor nodig.

In vind dit bla, bla, ik zou daar niet willen kopen.

 

Dit is betrouwbaar, : https://nl.ifixit.com/Store

Ga even zitten als je prijs wilt zien…

Dank voor de link JoopJoopJoop.
De accu op iFixit heeft alleen een lagere capaciteit: “Model #: A1281 / Power Rating: 4200-4700 mAh / 10.8V 45Wh”.
Mijn origineel is van 5200mah /10.8V 50Wh .
Dus het wordt een Yanec van 5400 mAh /10.8-11.1V.
https://www.replacedirect.nl/product/p0315160/yanec-laptop-accu-5400mah.html

@Shmoo Mijn huidige originele accu is 5,5 jaar meegegaan met ruim 1000 cycles, dus al met al niet zo slecht. Alleen houdt ie nu nog geen uur tekstverwerken meer vol. :slight_smile:

Heb mijn oude MBP 2008 destijds een nieuwe accu van Yanec gegeven, via Replace Direct. Accu bleek na binnekomst niet in orde, nieuwe binnen 24h in huis en werkte perfect.

5200mAh genoeg???

 

https://nl.tmart.com/New-6-Cell-Laptop-5200mAh-Battery-for-Apple-MacBook-Pro-15-A1281-A1286-Silver_p321411.htmlhttps://www.amazon.com/Battery-Replacement-Macbook-Compabiel-Li-polymer/dp/B077JV46N8/ref=sr_1_7?s=electronics&ie=UTF8&qid=1519156974&sr=1-7&keywords=a1281+battery

 

of

 

https://www.fixitzelf.nl/laptop/accu/nbt-lbae025-notebook-battery-for-apple-macbook-a1281-a1286-2008-version-11-1v-5200mah-lbae025?sort=pd.name&order=DESC

 

of

 

https://www.macmaniack.com/nl/batterijen/199-batterij-macbook-pro-15-unibody-a1281-compatible.html

 

Of liever 5400 mAh (ook via MacbookAdapter.nl)

https://www.macbook-adapter.nl/macbook-pro-a1281-a1286-accu-batterij

 

Wel grappig:

[quote]Professioneel gebruik?
De A1281 accu op deze productpagina is van ons eigen huismerk. Bij intensief gebruik adviseren wij de A1281 accu te bestellen van het merk Mayerinc. Deze Mayerinc A1281 accu heeft meer vermogen waardoor u extra lang zonder oplader van uw MacBook Pro kunt genieten.[/quote]

En ze hebben exact dezelfde specs qua vermogen.

<p class="cite">MacEs op 12 februari 2018 om 14:15</p> Ik moet een nieuwe accu kopen voor mijn Macbookpro. Na 1007 cycles heeft ie nog maar 36% capaciteit van de oorspronkelijke 4800mAh. De originele Apple accu’s worden voor mijn model niet meer verkocht. Ik twijfel nu tussen Mayerinc en Yanec. Heeft er iemand ervaring met deze merken?
Hoe bevalt je nieuwe accu? (Mijn macbook Air 13" '11 is ook toe aan een nieuwe accu)

@Night: dat bedrijf Mayerinc = Macadapter = Macbook-accu, zover ik zag in mijn onderzoekje.
Ik weet niet hoe het zit, of ze die zelf maken of in China oid inkopen en er zelf een jasje om heen gieten.
In Tilburg zit ook een aanbieder en dan in Beek en Donk ReplaceDirect.

@Jurriaan: Ik heb de Yanec accu (€ 89) volgens instructie ingewijd: eerst gebruiken tot ie helemaal leeg is. Vervolgens (uit) opgeladen tot 100% en weer gebruikt tot ie helemaal leeg was. Daarna opgeladen en gebruikt. Ik heb op kantoor aan mijn laptop een scherm hangen, en daarmee loopt de accu binnen een uur leeg. Dat was enigszins teleurstellend maar daar heb ik de accu ook niet echt nodig, het gaat me erom dat ie op reis zijn werk doet.*
Vandaag heb ik hem 2,5 uur in gebruik en staat de accu op 5%. Dus eigenlijk al met al tevreden.

Wat specs voor de geïnteresseerden:

  • Design capacity: 5400 mAh
  • Full charge capacity: 5772 mAh
  • Manufacture date: 30/1/2018
  • Battery temperature: 34,8º
  • Charging with 22.8 Watts (met de monitor eraan zakte ie naar 3!)
  • Discharging was variërend, om en nabij de 20/25 Watts (met monitor 30)
  • Om een goede capaciteit op reis te behouden, is het dan handiger dat ik de accu half opgeladen opberg en op kantoor alleen via het lichtnet werk?

Edit: Btw. in de niet originele accu’s zitten twee zwarte stukjes aan de lange zijde die de accu in je laptop klemmen. In de originele 3, voelt iets steviger. Maar eenmaal het accudeksel er weer op zal dat weinig uitmaken.
https://www.image-tmart.com/prodimgs/8/83004035/15inch-Aluminum-Unibody-A1281-Laptop-Battery-for-Apple-MacBook-6cells-108V-5200mAh-Silver_3_600x600.jpg
@Night Die van tmart is overigens uitverkocht. € 33 was een erg leuke prijs geweest. :slight_smile:
(#offtopic: waarom kan ik geen witregels invoegen?)

[offtopic]

Witregels: 2x op enter drukken (dat lijken dan 2 lege regels, maar is er uiteindelijk maar één).

 

Zo dus.

[/offtopic]

 

Opladen met 22,8W en leegtrekken (met monitor) met 30 watt… dan ga je het zelfs op het lichtnet niet redden!

@Night [offtopic]Weird dat doet hij bij mij dus niet. Maar ik kan ook nog steeds niet citeren. En een <br /> pakt ie ook niet.[/offtopic]

Als ie aan het lichtnet hangt dan laat ie alleen charging zien. Bij accugebruik zonder lichtnet alleen discharging. :smiley:

Hier heb je een premium macbook a1281 met levenslange garantie voor 84,95. Beter dan dat wordt het niet.

https://viadennis.nl/premium%20accu/A1281/laptop/PAAPPLEA1281.html

Hier heb je een hoop spam! Veel lelijker dan dat wordt het niet.

 

Mayerinc zal ik NIEMAND aanraden!

Mijn MacBook Pro 13" early 2011 (geupgrade van 4 naar 16GB Ram en 500G SSD) heeft het ruim 5.5 jaar prima gedaan op de eerste batterij. Maar met een gebruiksduur van minder dan 3 uur werd het tijd voor een nieuwe accu. Ik vind het wel een sport om te zien hoe lang je een Mac in leven kunt houden. En de nieuwste zijn niet meer zelf te customizen, dat is ook minder leuk.

Na wat zoeken kwam ik op Mayerinc: Zijn best aan de prijs en ik verwachtte een goed product te kopen dat weer een jaar of wat zou meegaan. Na een paar maanden eigenlijk al snel mindere prestaties, maar de software gaf aan dat de capaciteit oké was. Na iets meer dan een jaar viel de spanning zo snel weg, dat de laptop meteen uitviel zonder de lader. Ik heb de MacBook niet anders gebruikt dan voorheen. Aanvankelijk dacht ik eerder dat de software meer stroom verbruikte, maar het was gewoon een rotte accu. Dus zeker geen topproduct.

Toen het mis ging heb ik Mayerinc gemaild. Hun reactie: jammer, te laat qua garantie. Ze wilden 15% korting geven op een nieuwe…Nou denk ik: hij heeft maar 15% gepresteerd, ik ga niet nogmaals zoveel geld bij die club uitgeven. Bij dezen de waarschuwing dat ze wel graag geld aan je verdienen, maar hun aftersales is bagger.

Ik heb een volgende accu gekocht 5800 Ah bij de Accuman in Haarlem (vlakbij mijn werk) maar die verstuurt ook (ik heb er geen aandelen, nee, maar wel aardige mensen die ook bij andere elektra goed helpen en ze geven twee jaar garantie) De Macbook doet het nog steeds prima met weer een uur of 6 intensieve gebruiksduur, bij minder Wifigebruik tot 8 uur! Een SSD helpt ook :wink:

Kortom: een accu kan een keer misgaan, maar ik ben zeer ontevreden over de service van Mayerinc. En vertrouw meer op de echte gebruiksduur van je accu: als die terugloopt, is het waarschijnlijk ook echt mis en neem dan meteen contact op met je winkel.

 

Grappig dat je een account aanmaakt om een bepaald bedrijf te promoten en een ander af te kraken. In een draadje van een jaar geleden… Als je hier al wat langer rondliep zou ik het interessant vinden, dit is een beetje verdacht.

<p class="cite">McPim op 11 november 2019 om 23:27</p> Grappig dat je een account aanmaakt om een bepaald bedrijf te promoten en een ander af te kraken. In een draadje van een jaar geleden.. Als je hier al wat langer rondliep zou ik het interessant vinden, dit is een beetje verdacht.
Kun je vinden, maar er zit niks achter. Ik kijk al n tijd op OMT, maar nu vond ik deze draad. Voor andere mensen die ook hun MacBook ? pro maximaal willen gebruiken (mijn 2011 doet het prima voor kantoorgebruik en thuis aan een monitor) en ik zit niet te wachten op touchbars en vastgelijmde componenten in de huidige series. Fyi, ik ben economie docent op een hogeschool, geen handelaar in accu’s.

Dus dan is af en toe een nieuwe batterij een goede investering denk ik. En ik dacht met een Mayerinc voor een goed product te kiezen. De eerste batterij heeft t 5 jaar uitgehouden. Dus van n nieuwe verwacht ik ook zoiets. Dan ben ik zeker gezien de prijs van rond €90 erg teleurgesteld over die batterij. Maar vooral ook de lakse manier van aftersales.
Volgens mij komen ongeveer alle accu’s uit China en er kan altijd een mindere bij zitten.
maar mijn opmerking gaat over 2 dingen: de ervaring met het bedrijf, maar ook over de accusoftware van iOS. Die had niet in de gaten dat de accu slecht was.

Dus wat voor accu je ook hebt, de echte gebruiksduur is maatgevend. En als dat minder wordt, meteen aan de bel trekken bij een accu die nog garantie heeft.

Die van mij zat er, eerlijk is eerlijk, net buiten (Paar maanden). Maar dan verwacht ik nog altijd een coulanter aanbod. Jij kunt er anders over denken.

McPim op 11 november 2019 om 23:27 ...dit is een beetje verdacht.
Thanks Marinus, dat neem ik dan terug. Mee eens dat het aanbod mager was van dat bedrijf.. Een schimmig gebeuren, die accuvervangingsmarkt. Het blijft gokken welke kwaliteit je krijgt en misschien weten de leveranciers zelf dat niet eens altijd zeker.. Ik hoop dat je nu meer geluk hebt!