Acquisition 'no active sources'.

Ik heb sinds een aantal dagen het programma Acquisition gekocht. Nu is het probleem dat ik bij het zoeken naar films vaak vaak wel veel 'hits' krijg, maar na het selecteren blijken ze vaak 'no active sources' te hebben. Weet iemand hoe dit kan? Bij het kopje 'what's new' staan vaak muzieknummers en korte filmpjes. Die kan ik wel downloaden. Het lijkt er dus op dat alles op zich wel werkt. Maar nieuwe films van 700 mb lukken niet. Erg balen, heb gewoon betaald voor het programma.

Hulp zou fijn zijn.

Groet,
Rogier

het betalen voor het programma zorgt er niet voor dat er meer mensen zijn die aanbieden of hun bestanden gaan delen. is natuurlijk wel zuur dat je nu je betaald hebt niet gelijk keihard kan downloaden.

het downloaden via programma’s als deze werkt met een systeem van aanbod. is er veel aanbod, dan kan jij snel downloaden. is er weinig aanbod, dan is het langzaam of kun je het zelfs niet downloaden. de kolom met het aantal kopien dat aanwezig is gebruiken om je zoek resultaten te sorteren is een goede. zo je je gelijk hoeveel sources een bestand heeft. een bestand met veel sources zal waarschijnlijk veel sneller gaan dan een bestand met maar 1 source. let daar dus op.

nieuwe films gaan ook altijd makkelijker dan oudere films. ook iets om rekening mee te houden.

je zou eventueel ipv acquisition kunnen kijken naar torrent of nieuwsgroepen. voor dat laatste heb je wat meer know how nodig om het onder de knie te krijgen.

Acquisition is vooral handig om enkele nummers te downloaden, voor complete albums en films kun je beter BitTorrent / Usenet gebruiken.

De mensen hierboven hebben gelijk. 'Vroeger' was het zo dat je met Acquisition zo'n beetje alles kon downloaden. Nu is het eigenlijk alleen maar geschikt voor losse mp3's en wat ander klein grut. De maker van Acquisition heeft ook het programma Xtorrent gemaakt, daar zou je wel films mee kunnen zoeken én downloaden in één. Er zijn genoeg sites op het internet waar je torrents mee kunt zoeken en ook kun je via macupdate genoeg gratis programma's vinden waarmee je deze torrents kunt downloaden (aangezien het programma Xtorrent geld kost, zoals Acquisition). Ikzelf gebruik Xtorrent al sinds de eerste beta's, maar gebruik daarnaast ook vaak genoeg Transmission.

Trouwens, een 1-op-1 alternatief voor Acquisition zou Cabos zijn… werkt hetzelfde, is alleen [b:b3eb93c8c6]gratis[/b:b3eb93c8c6] (dit voor de mensen die dit nog niet wisten)

Succes

:wink: