Adguard (Safari): Hoe standaard alle advertenties blokkeren? (Opgelost)

Hallo allemaal,

Adblock Plus blokkeert niet alle advertenties. En daarom ben ik nu Adguard aan het proberen. Echter, wat mij tegenstaat, is dat ik bij elke gesponsorde website, moet aangeven dat ik de ads wil blokkeren.

M’n vraag: Zie ik iets over het hoofd? Kan ik Adguard ook zo instellen, dat het standaard alle ads blokkeert?

Of kunnen jullie mij een betere adblocker tippen?
Ik vind het wel prettig, als het een whitelist-feature heeft.

Adguard zou gewoon volledig automatisch moeten werken. Ik gebruik de Safari-plugin, niet de Mac app. Gewoon een kwestie van juiste filters aanzetten en klaar.

Ja, Adguard diezelfde Safari-extensie, die had en heb ik dus ook geïnstalleerd. En toch blokkeert het standaard niets… :frowning:

Soms moet je de computer even opnieuw opstarten wanneer het een Safari-extensie betreft die lees/schrijf -rechten bevat op systeemniveau van de computer.


Echte super awesome gasten gebruiken natuurlijk gewoon 1Blocker, dat is tot op heden nog de minst slechtste optie van al het AdBlock gebeuren.
Het werkt in elk geval een beetje zoals je zou mogen verwachten van elke macOS en iOS app. Je koopt twee apps, voor beide platformen eentje en dan is het gewoon een kwestie van aangeven wat je wilt blokkeren en daarna worden deze instellingen naar al je devices via iCloud gesynchroniseerd.

Geen gedoe en lelijkheid. En omdat de app een *paar euro kost ben je meteen af van dat steekpenningengedrag aan de achterkant van al die gratis rotzooi die het zogenaamd van donaties moeten hebben.

http://1blocker.com/mac/

*ik zie dat de prijs verhoogd is. Het kost nu 15,- om op beide platformen alles te unlocken. @koen en @ik hebben een paar weken geleden maar 5,- betaald in een actiepakker. Nu zijn wij dus triple so awesome want wij maken gewoon hele slimme financiële beslissingen.

En zo is het maar net!

@Shmoo: is 1Blocker beter dan een combinatie van uBlock en Ghostery? Of is dat vergelijkbaar?

Betrouwbare Adblockers op Safari zijn best lastig, aangezien de meeste bekende toch ads doorlaten die “voldoen aan de regels” danwel de maker van de adblocker betalen. Ik had in het verleden wel goede ervaringen met uBlock.

Voor Firefox zou ik Ad Nauseam aanraden.
Deze blokkeert niet alleen de ads, hij klikt er ook op.
Zo maak je iedereen blij, jezelf omdat je geen ads ziet en de website beheerder omdat er op de ads geklikt wordt.

Ik gebruik zelf pi-hole
Draait op een raspberry pi die met een kort netwerkkabeltje verbonden is met mijn router.
De stroom komt ook van de router via een usb kabeltje. Totale kosten minder dan 35 euro (ex btw).

Werkt perfect, groot voordeel is dat het kastje alle advertenties op je WiFi netwerk blokkeert, dus ook op de iPad en mobiele telefoons.

Het is niet zo zeer in de zin van beter, wel fijner vanuit jouw standpunt.

Elke dienst heeft wel iets dat het beter of slechter doet. Het hele AdBlock gebeuren is nog flink aan het groeien en ontwikkelen. Er is nog geen oplossing dat echt met schouders er bovenuit steekt. 1Blocker bijv. blokkeert zo’n beetje alles wat je tijdens het dagelijks surfen tegenkomt. Echter ga je richting de porno en torrent websites dan kent het heel erg veel van de slinkse maniertjes niet die daar gebruikt worden om nieuwe venstertje te openen na elke 5e klik en dat soort dingen. uBlock kon al dat soort dingen wel heel makkelijk standaard afvangen en blokkeren. Nu zal je dat bij 1Blocker ook wel kunnen doen maar dan moet je denk ik handmatig wat regels toevoegen.

En de keerzijde van de medaille?

Sommige sites blokkeren het tonen van content als deze “merkt” dat een adblocker gebruikt wordt.
Sites om te telebankieren moet je filteren, ook hier wordt anders geen content getoond.

[quote=Night url=http://www.onemorething.nl/community/topic/adguard-safari-hoe-standaard-alle-advertenties-blokkeren/#post-3035411 time=1486048066]En de keerzijde van de medaille?

Sommige sites blokkeren het tonen van content als deze “merkt” dat een adblocker gebruikt wordt.[/quote]
Of dat nu zo’n keerzijde is vraag ik me af. Is het iets dat je per se wilt zien, dan zet je de adblocker even uit voor die site, of nog beter: pak je het webinfovenster erbij om te kijken of je niet gewoon die melding weg kunt gooien en de site normaal gebruiken. Als dat laatste niet werkt kan de adblocker allicht nog uit.

Niet bij mijn bank, die werkt keurig terwijl ik Adblock Plus en Ghostery heb draaien. Om precies te zijn:

… geen enkele melding van geblokkeerde advertenties of trackers.

Als je een browserextensie gebruikt kan dat wel eens gebeuren, al zijn er ook adblockers die die mededeling zelf ook weer onderdrukken.

Als je een hardware oplossing (zoals pihole) gebruikt merkt de site in het geheel niet dat er geen ads geserveerd worden. Ik krijg die mededeling in ieder geval nooit te zien.
/EDIT: Toch wel, BILD toont wel een mededeling/blokkade. Maar ja, BILD is ook een apart geval , die doen wat meer moeite dan de gemiddelde website.

Sowieso is het een achterhoedegevecht wat die sites voeren. Uiteindelijk gaat het om de views. Blokkeren van content maakt dat mensen wegklikken en niet meer terugkomen. Zie hier de stats van BILD (van Axel Springer ) die bezoekers met een adblocker vanaf october 2015 blokkeert:

Daar heb ik nog nooit iets van gemerkt. (ABN AMRO)

Ik heb er met Adguard 1.3.0 i.cm. Rabobank telebankieren wel last van. Ik heb dit met moeite handmatig kunnen voorkomen, zonder de blocker te hoeven uitschakelen.
Verder zijn er diverse sites, die aangeven dat ze van reclame-inkomsten afhankelijk zijn en vervolgens keihard gewoon geen content tonen totdat je de blocker hebt uitgeschakeld.

Ja en?

Dit soort ongein vragen wij ook niet om maar moet je ook gewoon slikken.

Er is reclame en er is reclame. Als reclame alleen maar op een site staat omdat er op geklikt moet worden door vriendjes en verder boeit het de site eigenaar geen ene * wat er staat, hoe hard het knippert, schreeuwt of irritant het mogelijk ook is of de dienst en het product is compleet waardeloos dan moet je gewoon dat soort sites blokkeren. Het is heel simpel, sites zullen echt niet omvallen omdat wij AdBlockers gaan gebruiken sites moeten er mee stoppen omdat ze zelf niet innovatie genoeg zijn om in oplossingen te denken en mee te bewegen. De betere sites zullen overblijven omdat zij serieus gaan nadenken over hoe ze geld kunnen verdienen met hun site. Reclame nu is vooral, een scriptje toevoegen en achterover leunen hopen dat je meer bezoekers krijgt want elke 10 of 100.000 views levert je dan weer X bedrag op. Ga je kijken naar al die YouTube mensen die vaak meer 10.000 per maand verdienen met hun How To filmpjes zelfs die mensen doen meer moeite dan menig site-eigenaar die al 10+ jaar online staat.

[quote=Witte Haai url=http://www.onemorething.nl/community/topic/adguard-safari-hoe-standaard-alle-advertenties-blokkeren/ time=1485988532]Hallo allemaal,

Adblock Plus blokkeert niet alle advertenties. En daarom ben ik nu Adguard aan het proberen. Echter, wat mij tegenstaat, is dat ik bij elke gesponsorde website, moet aangeven dat ik de ads wil blokkeren.

M’n vraag: Zie ik iets over het hoofd? Kan ik Adguard ook zo instellen, dat het standaard alle ads blokkeert?

Of kunnen jullie mij een betere adblocker tippen?
Ik vind het wel prettig, als het een whitelist-feature heeft.[/quote]

Opgelost: In het Safari-Adguard-menu had ik het aanvinken-hokje blijkbaar van z’n groene stand afgehaald. Nu staat het weer op rood, en blokkeert het weer alle Ads.

In zo’n geval vind ik over het algemeen dat ik eigenlijk toch niks op die site te zoeken heb. Maar zoals ik al zei: in veel gevallen kun je daaromheen door in het webinfovenster selectief wat HTML-elementen van de pagina te wissen (er zijn sites die inderdaad niks tonen behalve de melding dat je een adblocker gebruikt, daar werkt dat helaas niet).