Adobe Air verwijderen en reinstallen

Beste,

Ik ben een 100 procent computerleek en ik heb een probleem.
Voor een speciaal programma heb ik adobe air nodig, en na wat problemen met mijn applicatie had ik adobe air tijdelijk verwijderd.
Nadien wou en wil ik adobe terug installeren maar toen ik de installprocedure begon kreeg ik de melding dat het programma al geinstalleerd is !
Dit kan natuurlijk niet, want als ik mijn applicatie wil starten meldt deze dat adobe air niet geinstalleerd is.

Dus blijkbaar is er een stukje van adobe niet verwijderd waardoor mijn 1 jaar oude mac book nog steeds denkt dat dat ding geinstalleerd is.

Wie kan mij hierbij helpen? Ik heb er gerust 20 euro voor over als iemand bereidt is om in Rotterdam dit probleem voor mij uit te zoeken. En anders zou het heel handig zijn als iemand dit in mensentaal voor mij zou kunnen uitleggen.

Hartelijk Dank,

Robbie

Adobe-programma's moet je verwijderen met de ontinstaller, die in de map /Programma's/Hulpprogramma's/Adobe Installers staat (erg handige naam ook, daar gaat toch iedereen op zoek naar een óntinstallatieprogramma … ? :roll:). Als je ze gewoon in de prullenmand gooit, weet Adobe's installatieprogramma niet dat het al verwijderd is, en weigert dus om het opnieuw te installeren :( Ik denk dat de oplossing dus zal zijn om dat programma eerst te draaien, en dan pas het installatieprogramma opnieuw e gebruiken.

Als terzijde, Adobe zou eens gewoon een OS X installatieprogramma moeten gebruiken (en zich dan gelijk ook aan andere Mac-standaarden houden), in plaats van de troep die ze zelf schrijven …

Ik ben geen specialist op Adobe gebied, want ik probeer zo weinig mogelijk van Adobe te runnen. Te veel problemen, te veel gedoe. Vooral de installers and uninstallers.

Het volgende zou je kunnen helpen, maar je moet wel de Terminal gebruiken. Wat misschien niet het beste is als je een complete computer leek bent. Misschien dat je even langs een Apple winkel kan gaan. Of iemand kent die er wel verstand van heeft. Of iemand die via iChat je screen kan overnemen?

In terminal type dit in: Precies zoals het hier staat.

cd /Volumes/Adobe AIR/Adobe AIR Installer.app/Contents/MacOS sudo ./Adobe AIR Installer -uninstall

Success

Dirk