Adobe Reader formulieren bewaren

Hoi,

Ik heb een invulformulier gemaakt in Adobe Acrobat Professional.
Een gebruiker kan dit document in Adobe Reader openen en gemakkelijk invullen.
Er is echter één probleem. Het document kan niet bewaard worden, en dus ook niet ge-emaild.
Als je het document sluit zijn al de invulvelden weer leeg. =(

Je kan er natuurlijk wel een screenshot van nemen enz. maar dat is niet de bedoeling.

Heeft iemand eerder met dit bijltje gehakt en hoe maken jullie je invulformulieren?

[url=http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx/.3bbedcf7]Adobe - Opening a filled-in file previously saved[/url]

Hier het zelfde probleem.

Volgens Adobe kan het niet, alleen mailen en printen. Ook met hun Live Cycle Designer kun je geen pdfjes maken die je kunt opslaan!!
Erg jammer!

Dus inderdaad als er iemand is die tips i.o.d heeft?

[quote:a44058e70a="Yaris"][url=http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx/.3bbedcf7]Adobe - Opening a filled-in file previously saved[/url][/quote:a44058e70a]

Dat is het dus niet.

Je wilt namelijk niet dat iedereen die dit formulier zou krijgen allerlei toeren moet gaan uithalen om die pdf op te slaan. De meeste formulier worden trouwens uiteindelijk via de reader ingevult.
Op het moment dat je deze pdf opent krijg je al een melding dat opslaan niet tot de mogelijkheden behoort.

Inderdaad AppelJuice

Nog niemand een idee?

:(

[url=http://www.adobe-direct.de/activeuse/mail10/nl.asp?adau5xw0xf-10-28/]Typewriter[/url]

Het feit dat Adobe die functie bij Acrobat extra heeft ontwikkeld geeft volgens mij wel aan dat wat je wilt niet kan. (Misschien kun je wel iets met typewriter, hoe primitief dan ook?).

Ik vind het zelf ook wel vreemd hoor, dat je een prachtig formulier kunt ontwerpen, maar dat de software je dan op het eind zo in de steek laat.
Hoe zou de belastingdienst dat trouwens doen? (met dure software van onze belastingcenten waarschijnlijk.) :evil:

[quote:1c67899c48="Grrromit"]Hoi, Ik heb een invulformulier gemaakt in Adobe Acrobat Professional. Een gebruiker kan dit document in Adobe Reader openen en gemakkelijk invullen. Er is echter één probleem. Het document kan niet bewaard worden, en dus ook niet ge-emaild. [/quote:1c67899c48]

volgens mij kan dit niet met de Reader.
de bedoeling is (denk ik) niet dat je het formulier bewaart en mailt, maar dat je de ingevulde data exporteert (met een “submit” button) en naar een server stuurt, vergelijkbaar met een “form” in een webpagina.

[quote:1c67899c48=“Katinka”]
Hoe zou de belastingdienst dat trouwens doen? (met dure software van onze belastingcenten waarschijnlijk.) :evil:[/quote:1c67899c48]

Het formulier van de belastingdienst kan je toch ook niet bewaren ? Je kunt wel een ingevuld exemplaar uitprinten voor in je administratie als je dat wilt maar die wordt op de server van de belastingdienst gegenereerd.

info van Adobe:
http://www.adobe.com/support/techdocs/325874.html

[quote:b3421509fc]volgens mij kan dit niet met de Reader. de bedoeling is (denk ik) niet dat je het formulier bewaart en mailt, maar dat je de ingevulde data exporteert (met een "submit" button) en naar een server stuurt, vergelijkbaar met een "form" in een webpagina. [/quote:b3421509fc] Dat was in eerste instantie wel de bedoeling. :) Het kan wel met de Reader, alleen dan moet je betaald Livecycle Reader Extensions downloaden voor Acrobat Professional. Deze zijn volgens mij alleen voor de PC. Op deze manier wordt in het document iets aangepast/unlocked waardoor mensen die gebruik maken van de Reader ineens wel het document kunnen bewaren en mailen. Een soort 'hidden' functie.

[quote:b3421509fc]info van Adobe:
http://www.adobe.com/support/techdocs/325874.html[/quote:b3421509fc]
Deze optie ga ik wel even bekijken. Misschien gaat dit ook wel werken.
Bedankt voor het meedenken zover :slight_smile:

[quote:f977095d2e]Dat was in eerste instantie wel de bedoeling. :) Het kan wel met de Reader, alleen dan moet je betaald Livecycle Reader Extensions downloaden voor Acrobat Professional. Deze zijn volgens mij alleen voor de PC. [/quote:f977095d2e] Dat meen ik me ook te herinneren. Ik hoop dat Adobe dat in CS3 weer recht trekt.

Ik trek dit topic weer even naar boven... Mss zijn er weer eens wat nieuwe antwoorden.

Ik wil dus een PDF formulier maken (bij voorkeur in Indesign) die klanten met standaard PDF software (acrobat reader/ voorvertoning etc) kunnen bewerken, opslaan en mailen.