Adresboek programma

ik heb een probleem met mijn adresboek programma, hij blijft hangen als ik hem opstart. heb wel een back up van adressen (OSX 10.3.6) Hoe kan ik hem opnieuw installeren zonder teveel gedoe?

OK dit klinkt erg standaard maar:

Permissies gerepareerd? (Schijfhulpprogramma)

Is (vaak de oplossing van 75% van de problemen).

Problemen met adresboek kan ook liggen aan het ontbreken van het goede lettertype. Heb je systeem-lettertypen weggehaald? Grote kans dat het probleem is opgelost als je de lettertypen weer terugzet.

Red Dragon vindt Helvetica.dfont niet mooi, zet het uit met Font Book en heeft nadien problemen?

Ik heb hetzelfde probleem hier elders gepost en de oplossing is idd alle lettertypes weer inschakelen. Ik had dus een aantal lettert. uitgeschakeld en adresboek deed het niet meer. Alles weer actief gemaakt en adresboek draait weer als een zonnetje.

bedankt allemaal, nu weet ik waar het aan ligt: fonts... Heb in inderdaad 1x problemen met fonts gehad, alles weg gegooid en opnieuw gekopieerd... maar dus niet helemaal goed! Alleen weet ik nu niet wat voor fonts in de map bibliotheek waren, nu zit er niks in! klopt dat, systeem fonts zitten toch daar? maar welke?

Hier heb je de lijst met de systeemlettertypes. /Systeem/Bibliotheek/Fonts

[img:8c72e5e580]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=2843[/img:8c72e5e580]

Je kunt ze van de installatie CD plukken. Gebruik [b:209ea7584a][url=http://www.charlessoft.com/]Pacifist[/url][/b:209ea7584a] om de lettertypes te herinstalleren.