Adresboek: waar dient 'Adreslijsten' voor, en LDAP?

Iets wat ik ook nog altijd wil weten: Waar dient de 'adreslijsten' groep in Adresboek voor: die is bij mij leeg, en ik weet niet wat ik ermee kan.

En bij de voorkeuren van Adresboek staat ‘LDAP’, ook iets wat mijn nieuwsgierigheid prikkelt, waar staat het voor, wat moet je ermee en waar gebruik je 't voor?

[quote:6195b4f869][b:6195b4f869]HCCnet Internet Woordenboek[/b:6195b4f869]

Het zoeken op: ldap levert 1 resultaten op.

80% LDAP
LDAP Lightweight Directory Access Protocol.
Een protocol dat gebruikt wordt om directory servers te benaderen voor het opvragen van b.v. persoons- en organisatiegegevens. Er is een exacte beschrijving (voor specialisten) te vinden op de volgende URL: http://info.internet.isi.edu/in-notes/rfc/files/rfc2251.txt
http://www.umich.edu/~dirsvcs/ldap/ldap.html

[/quote:6195b4f869]
Met andere woorden:
Mbv LDAP kun je in gespecialiseerde webservices zoeken naar adressen zoals bij Bigfoot.com.

De adreslijst in “Adresboek” moet je zelf vullen, eigenlijk heel simpel door op de plus te klikken en namen aan de lijst toe te voegen.
Wat kan het?:
Niets bijzonders, maar in plaats van iedere keer alle namen van je familie uit de losse adressen te moeten selecteren, kun je nu een adreslijst aanmaken met alle namen en adressen van je familie. De volgende keer als je een mail naar je familie wilt sturen, kies je simpel uit de adreslijst “familie”.
:wink: Natuurlijk is familie maar een voorbeeld. :sealed: