Adresboek zichtbaar maken op meerder mac's

Hoe configureer ik LDAP zodat alle computers binnen een netwerk toegang hebben tot elkaars adresboek?

Ik wens dit niet te doen met iSync want dat heeft al voor problemen gezorgd.

Volgens mij is ldap bedoeld voor een centraal adresboek dat op en server draait. zoals jij het wilt zou elke mac in het netwerk een ldap server moeten zijn en dat lijkt me niet de bedoeling. op de ldap server heb je een netwerkadressenbestand, elke mac kan daarnaast nog een locaal adressenbestand hebben, met prive-adressen etc. Via het programma adreslijsttoegang kun je een ldapserver configureren. ik heb dat zelf nooit gedaan dus misschien iemand anders hier.

[quote:68b1087a8e="PeterK"]Volgens mij is ldap bedoeld voor een centraal adresboek dat op en server draait.[/quote:68b1087a8e]

Dat brengt me al een stap verder in het hele LDAP verhaal. Ik heb al uren lopen zoeken of het nu met een server moest, of de informatie van alle computers samen (zoals ik beschreef).

Nu nog een paar aanwijzingen over hoe ik in adreslijsttoegang een LDAP server configureer en dan kan ik weer even verder. Geregeld heb ik me een namiddag bezig gehouden de Help files over dit onderwerp door te spitten, maar er zijn te veel factoren die ik niet begrijp en kan er dus ook geen lijn in trekken.

Wout, ik ga ook eens kijken hoe ik een ldapserver kan configureren hier. Ik zal wel posten waar ik allemaal tegenaanloop. overigens: ldap staat voor lightweight directory access protocol.het is 1 van de vele protoc ollen die applicaties gebruiken, zoals ftp, pop, smtp, imap, http etc.

[quote:4d4e4a85c2="PeterK"]Wout, ik ga ook eens kijken hoe ik een ldapserver kan configureren hier. Ik zal wel posten waar ik allemaal tegenaanloop. overigens: ldap staat voor lightweight directory access protocol.het is 1 van de vele protoc ollen die applicaties gebruiken, zoals ftp, pop, smtp, imap, http etc.[/quote:4d4e4a85c2] mooi.. ik ben namelijk ook benieuwd hoe je het best en gemakkelijkst een LDAP server opzet.

keep us informed :slight_smile:

Ik heb deze link gevonden en ga nog een beetje verder spitten. [url]http://www.apple.com/server/macosx/opendirectory.html[/url] je vindt hier ook een link naar een pdf bestand dat een beschrijving geeft van open directory, een faciliteit binenn osx server voor het opzetten van een ldpa server. maar aangezien ik geen osx server heb kan ik niet proberen hoe e.e.a. te configureren. in ieder geval weer een stap verder

hmm ik heb ook al wat links proberen te zoeken met tutorials, voor hoe je een ldap server kunt opzetten. Maar nog niet echt iets gevonden. Het zou wel leuk zijn moesten andere max in m'n netwerk mijn adressenboek kunnen zien. Met macosx server ziet het er redelijk simpel ui om te installeren. Maarja, wie heeft een macosx server staan!?

ik toch niet :slight_smile:

Hmm, het ziet er naar uit dat ik op 1 Mac OSX Server zal moeten installeren. Ik heb het ooit gekocht maar nooit het nut ervan ingezien.

Ik heb het ook nooit geïnstalleerd omdat je maar 8 tekens kan gebruiken als gebruikersnaam.

Euh, macosx server lijkt me anders echt wel handig.

en leuk speelgoed waar je uren mee bezig bent :slight_smile:

op www.macdevcenter.com heb ik wat gevonden over ldap servers.

blijkbaar is dit iets dat je bij apache moet installeren:

asjeblieft:

http://www.onlamp.com/apache/#ldap

er wordt wel geen link gemaakt met macosx.
Dus euh, eerlijk gezegd, veel versta ik er niet van. :?

Die pagina heb ik ook al bekeken, maar er moet toch een eenvoudigere mannier zijn om dit uit te leggen.

ja inderdaad, zeer simpel ziet het er niet uit. Alhoewel, op macdevcenter.com staan er verschillende tutorials, speciaal voor macosx geschreven over apache en php, en hoe het te installeren enzo....

zeer handige, duidelijke tutorials…