ADSL - Hoe configureer ik dit goed?

Hoi luitjes,

Ik heb nu dan adsl al een maandje of drie .Maar met Jaguar kan ik (volgens macfan) zonder andere programma's de verbinding regelen.
Ik heb via de helpfunktie uit gedokterd dat je daar het programma "internetverbinding" nodig hebt maar welke gegevens behoren dan waar.
Ik tgebruik een alcatel speedtouch ethernet modem.
Ik was gewent aan pptp-gui maar dan moet ik ook steeds mijn adm.wachtwoord intoetsen.

Wie helpt mij uit de brand?   ???  ???

Aljo

Als ik het goed begrijp heb je in 10.2 geen PPTP gui nodig?

Kijk even op [url=http://www.sateh.com/hacks/alcatel.php]http://www.sateh.com/hacks/alcatel.php[/url] of op [url=http://www.weethet.nl/dutch/adsl_mxstream_alcatelhack.asp]http://www.weethet.nl/dutch/adsl_mxstream_alcatelhack.asp[/url]. Dit is een site waar staat hoe je je modem kunt hacken. Als je dit hebt gedaan dan heb je geen pptp meer nodig maar verbind je comuter dmv ppp. Dat houdt onder andere in dat zodra je je modem aanzet, hij verbinding gaat maken met het internet. Je hoeft dus niets te doen met je computer om verbinding te maken. Ook kun je nu via een hub twee computers verbinding laten maken met internet. Als je je modem niet zou hacken zou je een dure router nodig hebben om dit te doen.

Ik heb het zelf gedaan en ik heb er nooit problemen mee gehad. Alles verloopt nu juist makkelijker. Ik kan weet niet of het je probleem oplost in 10.2 maar ik denk het wel.

succes.

thomdebom.

Leuk hoor ik heb een ethernetmodem en weet dat ik pptp-gui niet meer nodig heb dan krijg ik een die verteld dat het zo is en de ander verteld dat ik mijn modem moet hacken.

Simpele vraag ik wil gewoon met "internetverbinding" verbinding maken.
Mijn server adres word niet geaccepteerd.
Wie weet echt raad??
:frowning:

Mwoah... ik was wel blij met het antwoord. Het valt wel in de categorie "ADSL, hoe configureer ik dit goed?". Ik wil binnenkort ook adsl, dus ik blijf dit forum nog wel ff volgen. Ik hoop dat je een antwoord vindt op je specifieke probleem.

Als je aan adsl wilt beginnen, kun je het beste kiezen voor een ethernet modem met ingebouwde router. Of als je al een bestaand ethernet modem hebt zonder router, koop je gewoon een losse router van Vigor (2200E). Voordelen: je hoeft nooit meer in/uit te loggen. (always online), je hebt gelijk een netwerkje met 4 poorten voor andere computers -Mac of PC- en je hebt een simpele hardware firewall. De aangesloten computers krijgen automatisch van de router een ip adres. Alleen aangeven dat ze via DHCP geconfigugeerd moeten worden. Werkt probleemloos. Ook onder 10.2. Tip voor een goedkoop adres (133,28 euro incl.) [url=http://www.routershop.nl/]http://www.routershop.nl/[/url]

Hoi steve's lovechild,

Ik dacht dat ik een router had maar de alctel speedtoch home is dus "slechts" een modem?
Ik had al een keer iets in de macfan gelezen over routers enzo maar ik heb op dit moment "slechts" een imac en wil dat via het programma internetverbinding tot stand brengen ik weet niet of ik dan niet meer hoef in te loggen of mijn adm. wachtwoord in te vullen.
Apple biedt weinig ondersteuning of hulp voor deze nieuwe mogelijkheid in X.2
Aljo

[quote:post_uid14="Steve's lovechild"]De aangesloten computers krijgen automatisch van de router een ip adres. Alleen aangeven dat ze via DHCP geconfigugeerd moeten worden. Werkt probleemloos. Ook onder 10.2.[/quote:post_uid14] Ik vind het geweldig nu te weten dat er iemand is die zijn Ethernet modem en router kan gebruiken onder 10.2. Het is mij namelijk tot nu toe nog niet gelukt, terwijl het onder MacOS 9 met de LAN Tunnelbuilder altijd probleemloos verliep. Zou je willen vertellen hoe je Netwerk en Internetverbinding moet instellen? En misschien nog andere dingen?

jamba,

zoek in deze Rendezvous draad.

[quote:post_uid0="michelvdb"]jamba, zoek in deze Rendezvous draad.[/quote:post_uid0]

Beste Jamba en Michelvdb

Het bericht in de rendez-vous draad waar Michelvdb naar verwijst bevat allerlei instellingen indien je voor het contact met je internet provider het PPPoE protocol dient te gebruiken (in België en Frankrijk o.a.), maar KPN Mxstream in Nederland gebruikt dat in elk geval niet. Dus helaas zijn de instellingen van Michelvdb daarvoor niet van toepassing.

Ik heb vandaag email van xs4all gekregen waarin staat dat op dit momen het pptp protocol niet wordt ondersteund in X.2 Het mist het PAP protocol.

Op de site van xs4all zal eventuele nieuwtjes gemeld worden.

Aljo

Ton, Ik begrijp dat het ethernetmodem onder OS9 met de tunnelbuilder goed werkt? Dan moet de eenmalige configuratie van de router een fluitje van een cent zijn. Ik kan uit ervaring spreken dat het echt perfect werkt onder 10.2. Ik heb uiteraard alleen ervaring met de door mij genoemde Vigor 2200E router. Ik had die destijds binnen 5 minuten goed werkend. Computerinstelling: Alleen netwerkinstelling in te vullen. Zet modempoort uit en als tweede bij de configuratie netwerkpoorten. Toon ingebouwd Ethernet>TCP/IP: Configureer via DHCP. Verder hoef je niets in te vullen. Voor het eenmalig instellen van de router: Start de internet explorer. vul in routeradres: 192.168.1.1 en wacht even. Klik OK (Je hoeft verder geen password o.i.d. in te vullen) Dan zit je in de router. Neem alle instellingen over die zowel xs4all als de vigor handleiding vermelden, reboot system (in routersoftware) en klaar is kees. Bij alle verdere computers die je aansluit, hoef je alleen aan te geven dat ze via DHCP moeten werken. [url=http://www.xs4all.nl/helpdesk/abonnement/adsl/algemeen/vigor_macosx.html]http://www.xs4all.nl/helpdes....sx.html[/url] [url=http://www.xs4all.nl/helpdesk/abonnement/adsl/algemeen/vigor_router.html]http://www.xs4all.nl/helpdes....er.html[/url]

Wellicht ten overvloede: De router bouwt nu zelf de pptp (vpn) verbinding op. Hij deelt ook voortaan de ip adressen uit. Daar heb je geen omkijken meer naar. Daarom kan onder elk OS (7,8,9,X) zo een adsl-internetverbinding worden opgebouwd. De router is als het ware een server in je netwerk.

Brrrr! What ever happened to Apple's K. I. S. S. ? ? ?

(Keep it simple, stupid!)

is adsl echt zo'n nachtmerrie? Misschien moet ik het nog eens overwegen. Allemachtig…

Er zijn meerdere problemen: 1. Mac OS 10.2 (je kan lullen wat je wilt maar het is nou eenmaal zo) 2. Providers en hun kennis van Mac en Mac OS X in ut biezonder. 3. Incompabiliteit tussen de div protocollen. laten we hopen dat dit in 10.2.1/2 opgelost is Kortom, lekker snel upgraden jongens! :p

Steve's lovechild

Heel veel dank voor je uitgebreide aanwijzingen. Als router heb ik een Netline Broadband Gateway (van Farallon) en de configuratieschema's daarvan zien er allemaal nogal anders uit dan die van de Vigor2200E router. Maar ik ga aan de slag… :smiley:

[quote:post_uid0="Mmmarco"]is adsl echt zo'n nachtmerrie? Misschien moet ik het nog eens overwegen. Allemachtig...[/quote:post_uid0] Welnee, het is hartstikke simpel.

Ik heb zon breedband plus waarbij ikgratis een modem en router kreeg. Met een hub van een paar tientjes heb ik Windows en Macs gemengd op het internet.

Allemaal instellen op IP adres krijgen via DHCP en klaar is kees.

Jan

Helaas, Steve's lovechild, kan mijn router niet als server worden ingesteld. Hij bevat geen PPTP setup en ISP access setup.

Jan, wat voor router heb jij? Wil je vertellen hoe jij alles zo simpel hebt geregeld? ???

[quote:post_uid0="Guest"]Jan, wat voor router heb jij? Wil je vertellen hoe jij alles zo simpel hebt geregeld? ???[/quote:post_uid0] De router is een Arescom NetDSL 1000. Daarvoor zit een Alcatel 1000 ADSL LP modem.

Het aardige van deze router is dat (althans bij zonnet) de login automatisch gaat en je dus nooit gedoe hebt met tunnelbuilders en weet ik wat. Ik heb letterlijk de modem en router in de telefoonlijn gestoken, in m'n TCP/IP control panel "ethernet" en "using DHCP server" ingevuld en dat was alles. Heeft me nog geen vijf minuten gekost en ik heb er (sinds maart) nooit meer iets aan hoeven doen. Omdat je geen tunnelbuilders of andere software op je computer hoeft te installeren kun je dus ook nooit problemen met compatibiliteit hebben. Als je computer ethernet ondersteunt kun je aan de slag.

Als je servers wilt draaien wordt het iets ingewikkelder, dan gaat de DHCP op de router uit en moet je dus je computers zelf een (verschillend!) IP adres geven.

Ik heb daarbij nog het geluk gehad dat er in december een aanbieding was waarbij de router gratis was. Voor prijzen nu zie www.zonnet.nl

Jan

Maar heb je dan een Pc met zonnet-modem en ethernetkaart met een mac eraan (want da's makkelijk) of gebruik je een mac met OSX waar ook een pc aan zit via een hub?

De problemen hier ontsaan tussen 10.2 en adsl… Kan je de modem van zonnet ook met je mac gebruiken?

En zonnet kent enige macondersteuning? XS4ALL schijnt erg mac-minded te zijn… Ken alleen niet hun prijzen en of aanbiedingen… Planet Internet heeft nu ook gratis modem zag ik op de billbords… Iemand ervaring met hen? Beetje off-topic,  geloof ik, maar goed…