ADSL modems

Een vriend van mij heeft thuis een pc met Windows XP staan met daaraan een Alcatel SpeedTouch via USB. Maar onlangs heeft hij een 2dehands iMac gekocht en nu wil hij daar ook mee op internet gaan! Hij heeft ook al een router staan, speciaal om één adsl of kabelverbinding te kunnen delen met 4 pc's of mac's.

Probleem is nu dat die adsl modem op usb werkt en niet via netwerk! :x
Weet er dus iemand waar ik een adsl modem kan kopen die via netwerkkaart werkt? En werken die met om het even welke adsl provider (in dit geval moet het werken voor Belgacom)?
Of kent er iemand een andere oplossing?
Ja ik kan natuurlijk altijd de usbmodem aan de imac hangen en daar internetsharing opstarten. Dan de imac verbinden met de pc. Maar hij wil niet een andere computer opstarten of aanlaten als hij op internet wil gaan…

Adsl modems zijn legio te koop. Check ook de site van Belgacom om daar iets meer te weten te komen, maar in principe werken alle hier verkochte adsl modems gewoon. Overigens moet je dan natuurlijk de router aan het modem hangen en vervolgens de PC en Mac aan de router, de router maakt de verbinding met internet en je kan dan onafhankelijk van elkaar op internet. Kijk eens bij [url]http://www.routershop.nl[/url] voor mogelijke adsl modems. Bij Belgacom zie ik een alcatel speed touch home staan, externe modem. Dat is een mogelijkheid.

Ja ik weet hoe ik netwerken kan maken, maar probleem is dat ik niet zo veel ken van adsl modems zelf... :roll: Als ik even rondkijk op internet zie ik verschillende soorten modems, voorbeeld adsl modem over pstn of isdn... Wat me ook opvalt is dat bijna elke adsl modem via netwerk ook een router is. Dit hoeft in feite niet, modem alleen zou moeten volstaan... Prijs is uiteraard heel belangrijk... en bij de provider zelf (in dit geval Belgacom) zijn de prijzen wel redelijk duur!

Heb even gekeken bij routershop.nl, ziet er een goede site uit! Heb daar de “Alcatel Speedtouch 510” gezien, de naam zegt wel router maar het heeft precies maar 1 poort? Zou deze modem werken? Wat als die niet werkt?

Kent er iemand winkels in België waar die te koop zijn, of ja eventueel online winkels?

Thanx :wink:

PSTN is over een analoge lijn. Aangezien je al een router hebt, schiet je niets op met een modem waar al een router in zit, dat is dubbel op.

http://www.macline.be/

http://www.macline.be/newsletters/juin2003/news_03_06_03.html

[quote:3cf2eefc00="Urbin"] http://www.macline.be/

http://www.macline.be/newsletters/juin2003/news_03_06_03.html
[/quote:3cf2eefc00]

Bij macline zie ik bvb 2 modems, de:

  • Alcatel Ethenet ADSL Modem Speed Touch Home with RJ45 [color=darkred:3cf2eefc00]ISDN[/color:3cf2eefc00]
  • Alcatel Ethenet ADSL Modem Speed Touch Home with RJ45 [color=darkred:3cf2eefc00]PSTN[/color:3cf2eefc00]

Welke zou ik dan moeten nemen? De PSTN veronderstel ik? De prijs is ook nog redelijk veel, dit komt zeker omdat dit weer een macwinkel is? Zou het niet goedkoper zijn deze dan te kopen in een online pc winkel? Want uit ervaring weet ik dat “algemene” producten meestal duurder zijn in mac winkels… :expressionless:

Koop er 1 die met ISDN back uped als de ADSL verbinding weg valt erg handig. :roll:

Als ik één tip mag geven: Bel de technische (help)dienst van je provider en vraag welk type ze zelf normaliter meeleveren/waar ze zelf goede ervaringen mee hebben.

Op die manier voorkom je een miskoop. Bovendien kun je nog eens bij ze terecht als er wat niet lekker loopt.

Als je zomaar wat koopt, krijg je, bij problemen, van de helpdesk te horen: Ja, dat zal wel aan je archaïsche modem liggen…