Advies Drukwerk

Ik kreeg net te horen van de drukker dat het onmogelijk is om de volgende folder goed afgewerkt te krijgen zoals in mijn voorbeeld. Het gaat om totaalformaat A3 die teruggevouwen moet worden naar A4. De wijze waarop dit moet gebeuren heb ik even duidelijk gemaakt in 2 jpegs. :

[b:30c016bb72]Open formaat :[/b:30c016bb72]
[img:30c016bb72]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=11507[/img:30c016bb72]

[b:30c016bb72]Gesloten/Afgewerkt formaat :[/b:30c016bb72]
[img:30c016bb72]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=11508[/img:30c016bb72]

Nu heb ik tiental verschillende folders gekregen van de klant die op dezelfde wijze in het buitenland zijn vervaardigd. Allemaal zelfde formaat en vouwwijze. Alle folders zijn sluitend qua afwerking, dan zou ik er toch wel van uit mogen gaan dat dit hier mogelijk is, of niet? Ik heb voor de zekerheid navraag gedaan bij de klant, en die gaf zelf ook al aan dat alle folders pico-bello waren. Ze hadden oplages van 1000 tot 20.000 stuks per foldersoort (taalsoort), en geen problemen in afwerking.

Wie weet er anders een goede drukker die dit aan kan? Ik zit even met mijn handen in het haar, want de oude drukker is verkocht aan een groter bedrijf welke de prijsafspraken en service niet wilde handhaven bij de overname. :frowning:

Weet iemand trouwens ook de vakbenaming voor deze vouwwijze qua 3luik?

[url=www.unitedgraphics.nl] hier heb ik zelf erg goede ervaringen mee[/url]

Vouwwijze heet (open) luikvouw.

Mag geen enkel probleem zijn voor iedere zichzelf respecterende drukker. Natuurlijk zul je (zeer) geringe pasverschilletjes in de naar elkaar toe gevouwen illustratie zien, maar zeker niet zo dat het storend is.

Hier (in Pelgië) heet dat een venstervouw. Het is inderdaad mogelijk, dat je drukker dit zelf niet kan, want niet alle vouwmachienes kunnen dergelijke plooiwijze aan. Voor kleine(re) oplages worden de folders soms zigzag geplooid, en wordt het 2de luik dan nadien manueel omgelegd. Gespecialiseerde boekbinderijen, en drukkerijen met gespecialiseerde vouwmachiens kunnen deze plooiwijze zeker aan. Hoe dikker het papier, hoe mooier en hoe passender de volder gevouwen wordt, natuurlijk. Maar technisch mag er geen probleem zijn dergelijke folder te realiseren.

TonE > Geringe pasverschillen heb ik geen problemen mee, want dat hadden de andere folders ook lichtelijk. Maar de drukker gaf mij aan dat het echt problemen gaf qua millimeters verschil. Dat vind ik, maar ook de klant, erg kwalijk.

Iemand eventueel nog een goede referentie voor dit soort drukwerk, qua drukkerij?

Noxius > Bedankt voor je tip. Ik ga er zeker naar kijken.

[url=www.drukwerkstunter.nl]Deze[/url] is goed en goedkoop. Nog nooit problemen mee gehad.

DTP2 > Drukken hun zelf of is dit 1 van de velen drukwerkinkoopcombinaties?

Ik zal het in overweging nemen.

Mocht je internationaal moeten communiceren, dan kun je spreken van een 'Barn-Door'.

WOZ > thx. Maar het lokale filiaal wil het ook hier in Nederland houden, gezien het op korte termijn gerealiseerd moet worden. Hun buitenlandse partner zit in USA, dus dat schiet niet op, plus mijn eigen leverancier hier is overgenomen door een grotere drukkerij, waardoor mijn prijsafspraken nu van de tafel zijn geveegd. Niet echt netjes, maargoed, kennelijk is het overgenomen klantenbestand niet al teveel waard voor de grote partij :(

     Ik heb al de probleemstelling neergelegd bij de grote partij, maar die geven nu plotseling
     een prijs af van bijna 2x zoveel omdat het volgens hun een te bewerkelijke klus is.
     Dit terwijl deze klus 4x daar is gedrukt, en materiaal + personeel is overgenomen. :(
     Vreemde praktijken in drukkersland.</p>

Tja. Ik zou een andere drukker kiezen! Jij bent de baas...

ja idd.

Heb er al vele gebeld, maar niemand lijkt wel in te staan voor een redelijk sluitend luikvouw-werk.
Ik dacht dat dit toch wel vaker voorkwam.

Hmm. Dacht ik ook. Mss communicatie-stoornis? Je houdt altijd een klein kiertje over.

@ h4a

Nee, drukt niet zelf, maar wij kunnen vaak als drukkerij goedkoper bij hem inkopen dan dat wij het zelf drukken en het is tot op heden altijd erg goed en op tijd.

www.akxifo.nl[size=9:61f721940e]niet echt een mooie site, maar daar word aan gewerkt.[/size:61f721940e] Wat is de oplage overigens?